ULTIMA ORĂ Asigurătorii vor fi obligați să cotizeze mai mult pentru a acoperi gaura provocată de falimentul City Insurance. Posibile majorări de tarife la polițe, inclusiv RCA

ULTIMA ORĂ Asigurătorii vor fi obligați să cotizeze mai mult pentru a acoperi gaura provocată de falimentul City Insurance. Posibile majorări de tarife la polițe, inclusiv RCA

Inquam Photos

Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 28 nov 2022

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) se pregătește să majoreze de la 2,5% la 4%, începând cu ianuarie 2023, cota de contribuție la Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA), în vederea asigurării resurselor necesare pentru efectuarea plăților către creditorii de asigurări, în contextul excepțional generat de intrarea în faliment a societății City Insurance, fostul lider al pieței de profil.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Cota majorată va fi aplicată asupra volumului de prime brute încasate din activitatea de asigurări directe aferentă asigurărilor generale.

În acest context, companiile care practică asigurări generale ar putea proceda la majorarea tarifelor polițelor emise, inclusiv RCA.

TAROM scoate la vânzare 7 șapte aeronave ATR. Anterior, a vândut 4 Boeing CITEȘTE ȘI TAROM scoate la vânzare 7 șapte aeronave ATR. Anterior, a vândut 4 Boeing

Ultima modificare a cotei FGA a avut loc în luna februarie 2022, când a fost majorată de la 1% la 2,5%. Mai multe detalii AICI.

În septembrie 2021, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat că a retras autorizația de funcționare și a constatat insolvența City Insurance, cel mai mare asigurător din țară în ultimii trei ani, cu peste 3 milioane de contracte, urmând să ceară instanței deschiderea procedurii falimentului.

Tribunalul București a admis cererea ASF în prima parte a lunii februarie a acestui an. Detalii AICI.

Creditorii fostului asigurător au depus cereri de creanțe care însumează aproape două miliarde de euro. Detalii AICI.

Despre cauzele falimentului City Insurance, AICI.

viewscnt
Afla mai multe despre
city insurance
asf
fga
norma
proiect