iSTYLE, reseller Apple, țintește vânzări de 110 milioane de euro în acest an. Vânzările online vor atinge 50% din business, de la 10-15% înainte de pandemie

iSTYLE, reseller Apple, țintește vânzări de 110 milioane de euro în acest an. Vânzările online vor atinge 50% din business, de la 10-15% înainte de pandemie
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 19 sep 2022

Compania iSTYLE Retail SRL, care comercializează produse ale gigantului american Apple pe plan local, și-a propus pentru acest atingerea unui volum de vânzări de 110 milioane euro, de la 79 milioane euro în 2021, a declarat pentru Profit.ro, Dragoș Vrînceanu, retail manager în cadrul companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

"Anul 2022 a început bine pentru noi, avem un avans consistent al vânzărilor, cu toate că noi ne așteptam pentru acest an, comparativ cu 2021, la o ușoară contracție a ritmului de creștere a vânzărilor. Avem creșteri semnificative pe segmentul Mac, se vinde foarte bine și, din acest punct de vedere, România este o piață dezvoltată. Pe alte piețe, vânzările sunt dominate de segmentul iPhone", a afirmat Vrînceanu.

Schimbare în acționariatul unui distribuitor Apple din România, cu vânzări care au explodat la peste un miliard de lei. Tranzacția evaluează compania la aproape 32 milioane de euro CITEȘTE ȘI Schimbare în acționariatul unui distribuitor Apple din România, cu vânzări care au explodat la peste un miliard de lei. Tranzacția evaluează compania la aproape 32 milioane de euro

În 2021, afacerile firmei au crescut cu 52,2%, la 396,1 milioane de lei, iar profitul net a urcat de 2,6 ori, la 16,7 milioane de lei.

"În pandemie, sectorul IT&C a fost privilegiat față de alte domenii. Companiile au investit puternic în echipamente, iar vânzările de iPad și Mac au crescut semnificativ. Pentru 2021, avansul substanțial al vânzărilor a venit din zona online. Ne-am concentrat pe creșterea vitezei de livrare a produselor către clienți, pe îmbunătățirea și diversificarea metodelor de plată, pe introducerea vânzărilor online pe zona de servicii, acestea fiind anterior disponibile doar în magazine", a explicat reprezentantul companiei.

El a adăugat că, înainte de pandemie, vânzările online aveau o pondere de 10-15% în afacerile companiei.

DOCUMENT România interzice în administrație soluțiile de securitate cibernetică produse de ruși. Administrația cumpără pentru prețurile mici CITEȘTE ȘI DOCUMENT România interzice în administrație soluțiile de securitate cibernetică produse de ruși. Administrația cumpără pentru prețurile mici

"Ponderea acestui segment a crescut constant în timpul pandemiei și a ajuns la 40-45%, obiectivul nostru fiind să ajungem la 50%", a mai spus Vrînceanu.

Compania deține 14 magazine în București și alte 5 orașe (Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Iași și Timișoara), precum și magazinul online istyle.ro.

iSTYLE Retail SRL are circa 100 de angajați și este controlată integral de iSTYLE Professional Services, companie deținută de iSTYLE Cyprus Limited – 99,94% și Valeriu Adrian Ion – 0,06%, conform termene.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
istyle
apple
reseller
afaceri