Un YouTuber - succes de proporții la alegerile europarlamentare din Cipru

Un YouTuber - succes de proporții la alegerile europarlamentare din Cipru
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 iun 2024

Rezultatele alegerilor europene provoacă o îngrijorare deosebită în Cipru, întrucât analiștii vorbesc despre o „înfrângere a sistemului politic”, după ce un YouTuber care a candidat ca independent a fost marea surpriză, clasându-se pe locul trei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Rezultatele alegerilor europene provoacă o îngrijorare deosebită în Cipru, întrucât analiștii vorbesc despre o „înfrângere a sistemului politic”, după ce un YouTuber care a candidat ca independent a fost marea surpriză, câștigând un loc în Parlamentul European de pe poziția a treia la numărul de voturi.

Vânzările Apple în România continuă trendul crescător. Un distribuitor local se apropie de 2,5 miliarde lei CITEȘTE ȘI Vânzările Apple în România continuă trendul crescător. Un distribuitor local se apropie de 2,5 miliarde lei

Conform rezultatelor numărate în proporție de 100% pe teritoriul cipriot, Alerta Democratică (DISY, de dreapta - n.trad.) ocupă primul loc, obținând două mandate în Parlamentul European, cu 24,8%, în timp ce Partidul Progresiv al Poporului Muncitor (AKEL- comunist -n.trad.) ocupă locul al doilea cu 21,5%, iar analiștii vorbesc despre un eșec al partidelor tradiționale, notează publicația elenă Reporter.gr.

Ascensiunea extremei drepte este o preocupare și în Cipru, la fel ca în Europa în general. Partidul Frontul Național Popular (ELAM) a reușit să obțină un mandat în Parlamentul European, însă a pierdut locul al treilea în fața unui candidat surpriză, și anume în fața unui YouTuber, Fidias Panayiotou, care a candidat independent și ”a făcut ravagii”, obținând 19,3% din voturi și un loc în Parlamentul European, arată Rador.

”Astăzi este o zi istorică nu numai pentru Cipru, ci și pentru întreaga lume”, a spus el, printre altele, după anunțarea exit poll-urilor. ”Am reușit să facem un miracol”, a adăugat el.”Evenimentul de astăzi, doamnelor și domnilor din partide, vreau să-l luați ca pe un clopoțel care sună pentru modernizare, să vă amintiți că sunteți în slujba oamenilor și nu a intereselor personale și de partid. Voi fi europarlamentar pentru toți oamenii din Cipru și din Europa. Voi încerca să fiu cel mai bun și mai util europarlamentar cipriot”, a adăugat el.

De altfel, el a subliniat importanța faptului că a fost ales cineva ”complet independent, având ca singură armă social media”. ”Aceasta înseamnă că poate a venit momentul ca lumea să înceapă un nou capitol din cartea democrației”, a subliniat el.

Cine este Fidias Panayiotou?

Tânărul de 24 de ani este fiul unui preot din Nicosia, nu are cine știe ce studii și a devenit deosebit de cunoscut datorită canalului său de YouTube și contului său de TikTok, unde încearcă să îndeplinească diverse provocări.

A călătorit în America și și-a făcut ”ucenicia” alături de YouTuberi de top, după care și-a făcut propriul canal care acum numără peste 2,6 milioane de abonați.

De exemplu, în cadrul unei provocări a stat trei luni în fața birourilor SpaceX ale lui Elon Musk, până când a primit o îmbrățișare de la acesta, iar într-o altă provocare a câștigat un Lamborghini după o sarcină dată de unul dintre cei mai cunoscuți YouTuberi, Mr. Beast, fiind singurul care a reușit să țină mâna pe mașină peste 70 de ore! În cele din urmă, a vândut mașina de lux pentru 240.000 de dolari.

El și-a anunțat candidatura la europarlamentare în direct la televizor purtând pantaloni scurți, o jachetă și... trei cravate. El a recunoscut că nu are habar de politică, nu a votat niciodată în viața lui, dar a promis că, dacă va fi ales, va studia din greu pentru a corespunde noilor sale îndatoriri.

viewscnt
Afla mai multe despre
cipru
alegeri