UNIQA și Asirom vor să acopere pierderile generate de eventuale erori ale șefilor Hidroelectrica. Limita este de până la 50 milioane euro

UNIQA și Asirom vor să acopere pierderile generate de eventuale erori ale șefilor Hidroelectrica. Limita este de până la 50 milioane euro
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 6 apr 2021

UNIQA și Asirom Vienna Insurance Group au depus oferte pentru furnizarea unei polițe care să acopere, în limita a 50 de milioane de euro, prejudiciile provocate Hidroelectrica de eventuale erori de management, omisiuni sau predicții greșite ale membrilor Directoratului și Consiliului de Supraveghere ai producătorului de energie electrică. Polița a fost estimată de 6,01 milioane de lei pentru 12 luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

În prezent, acest risc este asigurat de UNIQA.

Potrivit caietului de sarcini, polița va acoperi eventuale prejudicii, daune etc. de orice fel produse/survenite în perioada asigurată, în limitele teritoriale și în legătură directă cu activitatea administratorilor și a directorilor executivi, autorizată legal și desfasurată de către Hidroelectrica și reclamate asigurătorului pe durata de 12 luni a contractului și ulterior acestuia, timp de minimum 5 ani, de la data expirării contractului de asigurare.

Directoratul Hidroelectrica este condus de Bogdan Nicolae Badea, alături de Marian Bratu, Răzvan Ionuț Pataliu, Radu Cristian Pop și Cristian Vlădoianu.

Consiliul de supraveghere al companiei este format din Ioana Andreea Lambru, Daniel Naftali, Mihai Mihalache, Karoly Borbely, Cătălin Popescu, Carmen Radu și Cristian Nicolae Stoina.

Limita de răpundere asigurată pe eveniment va fi de 50 de milioane de euro.

Asirom și Eurolife vor să asigure viața personalului Forțelor Navale în misiuni internaționale. Cât este polița minimă pentru riscul de deces CITEȘTE ȘI Asirom și Eurolife vor să asigure viața personalului Forțelor Navale în misiuni internaționale. Cât este polița minimă pentru riscul de deces

Conform documentației, reținerea ofertantului local/emitent al poliței nu va fi mai mare de 1 milion de euro, cu exceptia situației în care ofertantul deține rating Standard & Poor's sau un rating echivalent (Fitch, Moody's) de minimum A- sau un rating echivalent.

"Polița de asigurare va trebui să acopere răspunderea civilă a membrilor Consiliului de Supraveghere și membrilor Directoratului Hidroelectrica (inclusiv președinții) pentru daune cauzate terților, inclusiv pentru daunele cauzate companiei, ca urmare a erorilor, omisiunilor, neglijențelor, încălcare de garanție sau autoritate (prin depășirea limitelor mandatului care se datorează unei erori sau omisiuni, fără a se dovedi intenția actului respectiv), încălcare a obligațiilor de a acționa ca un bun proprietar sau orice acte care pot angaja răspunderea civilă a persoanelor asigurate sau orice aspecte litigioase atribuite persoanelor asigurate în temeiul calității lor, produse în exercitarea funcției deținute", se arată în caietul de sarcini.

Hidroelectrica a înregistrat în 2019 un profit net de 1,39 miliarde de lei la afaceri de 4,15 miliarde de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica
uniqa
asirom
licitatie
asigurare