Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) atrage atenția contribuabililor asupra apariției unui site fraudulos, cu o interfață similară celei oficiale, care are ca scop colectarea ilegală de date personale ale utilizatorilor.
Noul guvern trebuie să ia deciziile mult așteptate de către piețe pentru a reduce deficitul bugetar, arată analiștii BCR, care estimează că măsurile pe partea de venituri și cheltuieli ar trebui să aibă un impact bugetar de 2% din PIB. Reducerea dezechilibrelor trebuie însă să fie un plan pe termen lung și să convingă Comisia Europeană și agențiile de rating, a căror răbdare se apropie de limită. Mai mult, costul cu dobânzile la datoria publică intră într-o zonă nesustenabilă.
Comisia Europeană a decis să emită un aviz motivat către România pentru că nu a respectat anumite reglementări UE ale Directivei 2001/29/EC de armonizare a anumitor aspecte privind dreptul de autor și drepturile conexe în societatea informațională, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.
România va merge la EcoFin, reuniunea miniștrilor de Finanțe ai statelor UE, de vineri cu un set de măsuri de ajustare bugetară, creșterile de taxe și reducerile de cheltuieli stabilite și asumate de noua coaliție de guvernare, a declarat ministrul Finanțelor, Barna Tanczos. Măsurile au fost discutate cu Comisia Europeană (CE), printre acestea fiind și "soluții care au fost propuse inclusiv de Comisie", iar acum se află pe masa Coaliției, care ar trebui să ia o decizie în timp util pentru a fi prezentate la EcoFin de vineri.
Inspectorii Antifraudă au identificat, în urma controalelor, prejudicii de 27,8 milioane de lei cauzate de șase firme active pe platforme de ridesharing. Prejudiciile cauzate bugetului de stat reprezintă impozit pe veniturile din salarii și contribuțiile sociale aferente, TVA, impozit pe profit, alte impozite. Pentru recuperarea prejudiciilor vor fi sesizate organele de urmãrire penalã.
Grupul Jasill, cu activitate în domeniul serviciilor de consultanță fiscală, contabilitate, audit și resurse umane, a finalizat tranzacția prin care a integrat în structura sa compania Excelcont, una dintre cele mai longevive firme antreprenoriale de contabilitate, audit și resurse umane din România.
Informațiile apărute în spațiul public privind taxarea inversă generalizată ca măsură de creștere a veniturilor bugetare sunt incomplete, multe dintre argumentele aduse în favoarea acestui mecanism fiind lipsite de logică și cunoștințe în ceea ce privește funcționarea impozitului, scrie consultantul fiscal, fost responsabil pentru 18 ani în Ministerul Finanțelor pe TVA, Mariana Vizoli.
România trebuie să transmită Comisiei Europene (CE) până spre finalul acestei luni (termen limită) măsurile pe care le ia pentru ajustarea deficitului bugetar în acest an, astfel încât să se încadreze în ținta de deficit pentru 2025, în prezent de 7% din PIB, dar posibil să fie revizuită ușor de CE ca parte a unei noi traiectorii de ajustare. Dacă România trimite la timp măsuri cu un impact considerat de CE suficient pentru revenierea deficitului pe o traiectorie corectă, Comisia poate transmite noua situație către EcoFin de pe 8 iulie, la care se poate constata că România a revenit la normal cu deraierea de la traiectoria reducerii deficitului bugetar.
Trăim bine pe credit și suntem într-o recesiune mascată. Trebuie să se umble la taxele existente, nu să vină cineva cu miracole, a spus într-un interviu acordat Profit.ro, Dan Manolescu, șeful Consiliului Consultanților Fiscali din România, un fiscalist de top al țării, cu carieră și în privat și în Ministerul Finanțelor.
Inspectorii Antifraudă, direcție a ANAF, au stabilit un prejudiciu de 2,4 milioane de lei la o firmă din Iași, care a comercializat prin practici ilegale articole de îmbracãminte și de uz casnic importate din Turcia. Societatea verificatã înregistra în evidența contabilã o valoare a mãrfurilor vândute la un coeficient de peste 3 ori mai mic, având ca scop diminuarea obligațiilor fiscale.