În urma unui control antifraudă desfășurat de inspectorii Direcției generale antifraudă fiscală (DGAF) la un operator economic din București, s-a constatat că, în perioada aprilie 2024 - ianuarie 2025, acesta a efectuat achiziții de mărfuri (detergenți) atât din import, cât și de pe piața internă pe care care le-a comercializat pe teritoriul României.
Scopul organelor fiscale este de a descuraja evaziunea fiscală, nu de a sancționa persoanele care au primit bani de la un membru al familiei, spune ministrul Finanțelor.
ANAF a ieșit cu un răspuns în urma articolului Profit.ro referitor la faptul că Fiscul verifică banii dați între rude și îi poate impozita cu 70%. Instituția prezintă cadrul legal care îi permite să facă asta.
Inspectorii Direcției generale antifraudă fiscală (DGAF) au constatat, în cazul unui operator economic din București care activează pe piața de transport alternativ de persoane prin intermediul platformelor online, că, în perioada iulie 2022 - octombrie 2024, utiliza angajați fără întocmirea documentelor legale de angajare și fără plata contribuțiilor la bugetul de stat.
Inspectorii ANAF au constatat un prejudiciu de peste 1,63 milioane lei din TVA și impozit pe profit, la o firmă de construcții din Bacău care nu a prezentat documente justificative în timpul controlului.
Florin Duma, Președinte IMM România, vine la Profit.ro IMM – Ediția a V-a , programat să fie organizată pe 25 martie.
Pensiile care au componentă de venit care nu este bazată pe contributivitate vor fi impozitate cu cota unică de impozitare de 10%, aplicată doar sumelor care depășesc plafonul neimpozabil de 3.000 de lei, prevede un proiect de ordonanță de urgență pregătit de către Ministerul Finanțelor. O parte din fondurile pe care România ar trebui să le primească din PNRR, circa 660 milioane de euro, depinde de reforma pensiilor militarilor și de supraimpozitarea pensiilor magistraților, parte a reformei mai ample a sistemului de pensii.
Compania de consultanță Hays a prezentat ghidul salariilor din România pe anul 2025, indicând exact remunerațiile oferite pe piață în diferite domenii.
Inspectorii Antifraudă au declanșat acțiuni de control la saloane de înfrumusețare.
ANAF a început să verifice și banii pe care și-i oferă rudele între ele și, mai nou, încearcă să-i impoziteze cu 70%, considerând că sumele nu pot fi identificate, în condițiile în care au fost deja declarate și impozitate, cum este cazul unui antreprenor care i-a dat sume de bani din dividende fiicei sale, susține un avocat.