Administrator judiciar, trimis în judecată de DNA pentru că a cerut 40.000 de euro de la administratorul unei firme aflate în reorganizare

Administrator judiciar, trimis în judecată de DNA pentru că a cerut 40.000 de euro de la administratorul unei firme aflate în reorganizare
scris 25 nov 2019

Administratorul judiciar al unei societăți comerciale a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție Alba Iulia, după ce a pretins și primit de la administratorul unei firme aflate în reorganizare 40.000 de euro din totalul datoriilor, care se ridicau la aproximativ patru milioane de lei.

DNA a transmis, luni, printr-un comunicat de presă, că procurorii l-au trimis în judecată în stare de arest preventiv pe Petrică Dan Vlaic, administrator judiciar al unei societăți comerciale pentru luare de mită și spălarea banilor în formă continuată, arată news.ro.

De asemenea, a mai fost trimisă în judecată o persoană pentru complicitate la luare de mită și complicitate la spălarea banilor în formă continuată. Procurorii au decis și trimiterea în judecată a societății SJ Inter Trading SRLpentru complicitate la spălarea banilor, în formă continuată.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 2017-2019, Petrică Dan Vlaic, administrator judiciar, ar fi pretins de la administratorul unei societăți comerciale aflată în reorganizare (martor în cauză) să-i remită o sumă de bani, reprezentând echivalentul a 5% (aproximativ 40.000 Euro) din totalul datoriilor (aproximativ 4.000.000 lei) prevăzute în planul de reorganizare.

“Banii pretinși ar fi fost primiți de inculpat în mod direct, în numerar, după cum urmează: în perioada martie-aprilie 2017, suma de 20.000 de lei, la data de 30 august 2019, suma de 5.000 lei, la data de 01 octombrie 2019, suma de 20.000 euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. De menționat este faptul că, înainte de intervenția procurorilor anticorupție, administratorul judiciar i-ar fi dat banii primiți cu titlu de mită celeilalte inculpate care i-ar fi ascuns în trusa medicală de prim-ajutor a autoturismului personal”, se arată în comunicat.

ANAF a lansat în sfârșit proiectul pilot SAF-T pentru firme. Programul, pentru care a atras bani UE, va deveni operațional, cel mai probabil, cu întârziere CITEȘTE ȘI ANAF a lansat în sfârșit proiectul pilot SAF-T pentru firme. Programul, pentru care a atras bani UE, va deveni operațional, cel mai probabil, cu întârziere

Sursa citată menționează că în contul sumei pretinse inițial, Petrică Dan Vlaic ar mai fi beneficiat și de alte foloase materiale (lucrări de asfaltare și pavare).

“Pentru a disimula proveniența sumelor de 39.746,86 lei respectiv 32.986,80 lei (contravaloarea lucrărilor) primite cu titlu de mită, inculpatul Vlaic Petrică Dan, cu complicitatea celeilalte inculpate, ar fi interpus în mecanismul financiar SC SJ Inter Trading SRL, administrată de aceasta din urmă, care ar fi emis/către care ar fi fost emise facturi fiscale care să creeze aparența unor relații comerciale valide”, au mai precizat procurorii DNA.

În cauză, a fost dispusă instituirea sechestrului asigurător asupra sumelor de 9.850 lei, 11.555 de euro, 150 lire sterline, 9.002 de dolari, ridicate de la Petrică Dan Vlaic și consemnarea acestora la o unitate bancară.

De asemenea, s-a mai dispus instituirea sechestrului asigurător și luarea inscripției ipotecare asupra bunurilor imobile și mobile aparținând inculpatei SC SJ Inter Trading SRL.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Sibiu cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

viewscnt
Afla mai multe despre
dna
firma