ANAF a identificat un prejudiciu de peste 3,9 milioane de lei în urma verificării unei firme de pază

ANAF a identificat un prejudiciu de peste 3,9 milioane de lei în urma verificării unei firme de pază
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 11 dec 2023

Inspectorii antifraudă din cadrul ANAF au efectuat verificări la un operator economic specializat în prestări de servicii în domeniul pază și protecție și au constatat că acesta a înregistrat în evidențele contabile cheltuieli fictive de bunuri sau servicii de la diferite entități. Prejudiciul cauzat bugetului statului este de 3,9 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Societatea comercială, care își desfășoară activitatea în București-Ilfov, a procedat astfel la diminuarea impozitelor și taxelor datorate bugetului general consolidat al statului și la crearea unei aparențe licite a tranzacțiilor.

Ca urmare a controalelor efectuate, inspectorii antifraudă au identificat un prejudiciu cauzat bugetului de stat în valoare de 3,9 milioane de lei, reprezentând taxă pe valoare adaugată, impozit pe profit și contribuții de asigurări sociale.

Pentru continuarea cercetărilor au fost sesizate organele de urmărire penală, în conformitate cu prevederile Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.

Direcția Generală Antifraudă Fiscală desfășoară permanent acțiuni de control antifraudă la nivel național, în scopul prevenirii și combaterii evaziunii fiscale, și recomandă tuturor entităților economice să respecte legislația fiscală în vigoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
antifrauda
controale
verificari
inspectori