ANAF a reluat transmiterea automată de date către bănci. Spațiul privat virtual pentru firme este, de asemenea, funcțional

ANAF a reluat transmiterea automată de date către bănci. Spațiul privat virtual pentru firme este, de asemenea, funcțional
scris 19 iun 2017

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a reluat transmiterea direct către bănci de informații despre veniturile celor care doresc să obțină credite. Fiscul a remediat problemele care au dat săptămâna trecută peste cap acordarea de împrumuturi. Serviciul Spațiu Privat Virtual, afectat de aceleași probleme precum transmiterea de informații către bănci, a redevenit de asemenea operațional.

Întreruperea transmiterii automate de informații privind veniturile solicitanților de credite a perturbat săptămâna trecută activitatea băncilor de acordare de împrumuturi, întrucât clienții erau nevoiți să aducă adeverințe de la angajator pentru a-și dovedi veniturile.

"ANAF anunță că sistemul informatic este perfect funcțional, în urma lucrărilor de mentenanță din această perioadă. În acest moment este posibilă inclusiv raportarea către bănci. Mulțumim utilizatorilor și contribuabililor pentru înțelegere", potrivit unui comunicat al Fiscului.

Fiscul a transmis săptămâna trecută că furnizarea de informații către bănci a fost afectată de derularea unor lucrări de mentenanță. De asemenea, și serviciul Spațiu Privat Virtual pentru firme, lansat la 1 iunie, a fost afectat de aceleași lucrări.

ANAF a lansat Spațiul Privat Virtual pentru firme, la aproape 3 ani după ce serviciul a devenit disponibil pentru persoane fizice CITEȘTE ȘI ANAF a lansat Spațiul Privat Virtual pentru firme, la aproape 3 ani după ce serviciul a devenit disponibil pentru persoane fizice

Băncile au încheiat începând din 2015 protocoale de colaborare cu ANAF, care le permit să afle, în urma acordului obținut de la clientul care dorește un credit, ce venituri are acesta. Timpul necesar acordării creditului a fost redus, astfel, semnificativ.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
anaf
fisc
banci
spatiu privat virtual
credite