ANAF operațiunea Ceres: După verificările din piețe, vara aduce controale la comercianții en-gros de fructe și legume. Fiscul a confiscat în primele zile 26 de tone

ANAF operațiunea Ceres: După verificările din piețe, vara aduce controale la comercianții en-gros de fructe și legume. Fiscul a confiscat în primele zile 26 de tone
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 29 mai 2017

Direcția generală antifraudă fiscală, din cadrul ANAF, derulează operațiunea Ceres, pentru verificarea și monitorizarea pe perioada verii, a centrelor comerciale și a altor spații (piețe, târguri etc) în cadrul cărora sunt comercializate, în sistem en-gros, mărfuri de tipul fructelor și/sau legumelor proaspete. Săptămâna trecută, inspectorii Fiscului au făcut controale la cei care vând fructe și legume în sistem en-detail. Valoarea amenzilor și confiscărilor se ridică la 3 milioane lei, inclusiv 26 tone de fructe și legume.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"În perioada 25-27 mai 2017 structurile antifraudă au desfăsurat acțiuni de documentare/ informare cu materiale informative pretipărite și respectiv, acțiuni de control operativ la contribuabili din domeniile respective, ce au vizat, în principal,  verificarea legalitătii desfăsurării activității, verificarea provenienței legale a mărfurilor comercializate și a modului de fiscalizare a sumelor încasate. În data de 25 mai, la nivelul Direcției generale antifraudă fiscală au fost efectuate acțiuni de documentare/ informare cu materiale informative pretipărite, fiind vizate exclusiv magazinele si punctele de comercializare a fructelor si legumelor în sistem en-detail", potrivit unui comunicat al ANAF.

Astfel, 145 inspectori antifraudă au distribuit materiale informative la un număr de 1.285 contribuabili din 62 localități de pe întreg teritoriul țării.

CITEȘTE ȘI Fiscul continuă seria controalelor cu nume de zeități antice. Intră în piețele de legume și fructe sub auspiciile zeiței Ceres, la cererea lui Dragnea

În ceea ce privește acțiunile de control, acestea s-au desfășurat la 466 contribuabili, fiind stabilite sume în valoare totală de 2,97 milioane lei, amenzi și confiscări, respectiv:

  • s-au aplicat 692 sancțiuni contravenționale principale (483 amenzi și 209 avertismente), valoarea totală a amenzilor fiind de 2,8 milioane lei.
  • s-au confiscat sume (numerar), venituri ilicite si bunuri în valoare totală de 162.640 lei, din care:
    • sume (numerar) în valoare de 72.887 lei;
    • venituri ilicite în valoare de 25.158 lei;
    • bunuri în valoare de 64.595 lei, reprezentând, în principal, 25,77 tone fructe și legume;
  • s-a dispus suspendarea activității a 12 contribuabili (10 pentru nedotare cu aparate de marcat electronice fiscale, 2 pentru neutilizare aparate de marcat electronice fiscale).

Totodatã, urmare acțiunilor de control a fost interzisă desfășurarea uneia dintre activitățile de comerț cu ridicata sau cu amănuntul în cazul a 4 contribuabili care desfășurau simultan, în mod nelegal, aceste activități în aceeași suprafață de vânzare.

Recent, președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că inspectorii antifraudă ar trebui să soluționeze problemele generate de mafia importului de legume și fructe în România. Liderul social-democraților consideră că în acest sector “sunt rețele mafiote, cu bani mulți investiți, cu protecție din partea unor membri ai unor instituții”.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
fisc
ceres
legume
fructe
inspectori
antrifrauda