ANOFM a atras peste 294 de milioane de euro, bani europeni, pentru susținerea șomajului tehnic

ANOFM a atras peste 294 de milioane de euro, bani europeni, pentru susținerea șomajului tehnic
scris 6 aug 2020

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a anunțat joi că a reușit să atragă fonduri europene în valoare de peste 294 de milioane de euro, pentru susținerea măsurii șomajului tehnic.

Prin proiectul „Sper - sprijin pentru angajatori și angajați”, dezvoltat prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020 (POCU), ANOFM a atras peste 294 de milioane de euro, bani care acoperă o parte importantă din sumele necesare pentru susținerea măsurii șomajului tehnic, acordate angajatorilor afectați de măsurile adoptate la nivel național pentru combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, arată instituția într-un comunicat de presă remis joi News.ro.

CONFIRMARE Holde Agri Invest intră pe nișa agro-tech, inclusiv cu directorul de marketing al Google și YouTube România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Holde Agri Invest intră pe nișa agro-tech, inclusiv cu directorul de marketing al Google și YouTube România

„În ultimele luni ne-am concentrat să implementăm măsurile potrivite care să susțină piața muncii, însă la fel de important a fost și să găsim surse externe de finanțare, pentru ca povara financiară să nu fie suportată doar din bugetul public. Faptul că am obținut fonduri europene pentru susținerea măsurii șomajului tehnic ne arată că aceasta a fost una pe cât de necesară, pe atât de rapid și eficient implementată, reușind astfel să treacă de rigorile europene și să primească finanțare de la Bruxelles. Această reușită nu ar fi fost însă posibilă fără sprijinul colegilor noștri din Ministerul Fondurilor Europene - Autoritarea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman, cărora le mulțumesc pentru eforturile depuse,” a declarat Victor Picu, președinte al ANOFM, conform sursei citate.

Astfel, cu sprijinul agențiilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, implicate în mod direct în implementarea măsurii, ANOFM, ca beneficiar al proiectului, a depus două cereri de rambursare pentru care a fost autorizată de către AMPOCU suma de 1.423.845.268 lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
anofm
somaj tehnic