BCR deschide clienților conturi pentru plata TVA

BCR deschide clienților conturi pentru plata TVA
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 20 sep 2017

Banca Comercială Română (BCR) va deschide automat clienților companii conturi pentru plata defalcată a taxei pe valoarea adăugată, obligatorie de la 1 ianuarie 2018.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Companiile pot opta să intre mai devreme în acest sistem, începând cu 1 octombrie, caz în care vor beneficia de unele facilități fiscale.

BCR oferă aceste conturi clienților fără comisioane de deschidere și administrare și fără comisioane pentru plățile electronice inter și intrabancare, cu excepția comisioanelor aferente sistemelor de plată. Tododată, banca nu va percepe comisioane pentru încasările prin ordin de plată, potrivit unui comunicat de presă.

Pe de altă parte, sunt mențiunte comisioanele standard pentru încasările prin cec și bilete la ordin, precum și pentru depunerea de ordine de plată la ghișeu.

EXCLUSIV 95% din firmele private se opun plății defalcate a TVA. Bruxelles-ul recomandă 4 ani pentru aplicare. Contabilii cer sistem opțional pentru IMM. Conducerea Fiscului va fi chemată la Parlament CITEȘTE ȘI EXCLUSIV 95% din firmele private se opun plății defalcate a TVA. Bruxelles-ul recomandă 4 ani pentru aplicare. Contabilii cer sistem opțional pentru IMM. Conducerea Fiscului va fi chemată la Parlament

“Nu vom percepe astfel niciun comision pentru deschidere și administrare sau pentru tranzacțiile electronice. Am deschis deja primele conturi, deci suntem pregătiți să o facem în orice moment”, a declarat Alexandra Pătrulescu, Director Executiv al Direcției Management Produse Corporate & Markets.

BCR va deschide conturile de TVA oricând, la cererea companiilor. În perioada imediat următoare, acestea vor fi deschise și automat pentru toți clienții persoane juridice plătitoare de TVA, fără a fi nevoie de o cerere suplimentară din partea companiilor. BCR va comunica imediat codul IBAN și condițiile de funcționare aferente. Companiile vor avea dreptul să opteze pentru păstrarea contului sau renunțarea unilaterală la acesta în termen de 90 de zile de la comunicare, pe întreaga perioadă neaplicându-se niciun comision de deschidere sau de administrare.

Și CEC Bank și UniCredit au anunțat recent condițiile aferente noilor conturi de TVA.

viewscnt
Afla mai multe despre
bcr
split tva
tva defalcat