Bulgaria și România - cele mai scăzute costuri orare ale forței de muncă în UE

Bulgaria și România - cele mai scăzute costuri orare ale forței de muncă în UE
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mar 2021

Costul orar mediu al forței de muncă în întreaga economie (excluzând agricultura și administrația publică) în 2020 este estimat la 28,5 euro în cele 27 de state membre ale Uniunii Europene și la 32,3 euro în zona euro, în creștere față de 27,7 euro în UE și, respectiv, 31,4 euro în zona euro, în 2019, arată datele publicate de Oficiul european pentru Statistică (Eurostat).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Totuși, există diferențe semnificative între statele membre, cele mai scăzute costuri orare ale forței de muncă fiind înregistrate anul trecut în Bulgaria (6,5 euro), România (8,1 euro) și Ungaria (9,9 euro), iar cele mai ridicate în Danemarca (45,8 euro), Luxemburg (42,1 euro) și Belgia (41,1 euro), scrie Agerpres.

Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei CITEȘTE ȘI Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei

În 2020, costul orar mediu al forței de muncă în industrie era de 28,8 euro în UE și de 34,8 euro în zona euro, în timp ce în construcții era de 25,6 euro în UE și de 29 euro în zona euro, iar în servicii de 28,2 euro în UE și de 31,1 în zona euro.

Între 2019 și 2020, costul orar al forței de muncă în întreaga economie exprimat în euro a crescut la 3,1% în UE și cu 2,9% în zona euro.

Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală CITEȘTE ȘI Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală

În zona euro, costul orar al forței de muncă a urcat în toate statele membre, cu excepția Maltei (minus 4,7%), Ciprului și Irlandei (minus 2,7% fiecare), iar cea mai mare creștere a fost în Portugalia (8,6%), Lituania (7,5%) și Slovacia (7%). Cel mai redus ritm de creștere s-a consemnat în Luxemburg (0,5%), Finlanda (0,7%) și Olanda (0,8%).

Pentru statele membre din afara zonei euro, cea mai mare creștere a costului orar al forței de muncă exprimat în moneda națională a urcat anul trecut în toate statele membre, cu excepția Croației (minus 1%), iar cea mai mare creștere a fost în Ungaria (7,9%), Bulgaria (7,8%), Cehia (7,4%) și România (7,2%). Cel mai redus ritm de creștere a fost în Suedia (1,1%) și Danemarca (2%). 

viewscnt
Afla mai multe despre
costuri orare
bulgaria
eurostat