Calendarul fiscal al lunii decembrie: Atenție - termen de depunere a declarațiilor din nou devansat

Calendarul fiscal al lunii decembrie: Atenție - termen de depunere a declarațiilor din nou devansat
scris 3 dec 2018

Sǎrbǎtorile de iarnǎ sunt prilej de liniște si fructificare a timpului personal, așadar luna decembrie va fi mai compactǎ în ceea ce privește declarațiile fiscale. 

Ca în fiecare an, termenul de depunere a declarațiilor din 25 decembrie va fi modificat, astfel cǎ data va fi devansatǎ pe 21 decembrie, atenționează consultanții Accace Romania.

În afarǎ de obligațiile declarative și de platǎ standard, pe 21 decembrie va fi și termenul maxim de platǎ a impozitului datorat anticipat pentru trimestrul IV 2018.

Celelalte termene relevante în lunǎ sunt:

 3 decembrie – depunerea declarației 394 (pentru luna anterioarǎ)
 7 decembrie – depunerea declarației 092
 17 decembrie – depunerea declarațiilor Intrastat
• 21 decembrie –  termenul maxim de depunere și de platǎ a contribuțiilor aferente pentru urmǎtoarele obligații:

Firmele plătesc taxe și impozite în România mai ușor decât în Polonia, Ungaria și Bulgaria, dar mai dificil față de alte state din regiune CITEȘTE ȘI Firmele plătesc taxe și impozite în România mai ușor decât în Polonia, Ungaria și Bulgaria, dar mai dificil față de alte state din regiune

o Declarațiile de TVA 
 Decontul de TVA (formular 300)
 Declarația recapitulativă privind livrările/achizițiile/prestările intracomunitare pentru luna precedentǎ (formular 390 VIES)
 Decontul special de taxă pe valoarea adăugată pentru luna precedentǎ (formular 301)
 Declarația privind sumele rezultate din ajustarea/regularizarea taxei pe valoarea adăugată (formular 307)
 Declarația privind taxa pe valoarea adăugată colectată, datorată de către persoanele impozabile al căror cod de înregistrare în scopuri de taxă pe valoarea adăugată a fost anulat (formular 311)

o Declarația privind obligațiile de platǎ la bugetul de stat (formular 100). Această declarație cuprinde taxele și impozitele datorate de o societate, precum:
        ▪ Impozitul pe veniturile obținute din România de nerezidenți
        ▪ Impozitul obținut și reținut persoanelor fizice din venituri cum ar fi dobânzi, premii, jocuri de noroc, transferul proprietăților imobiliare, accize

o Declarația privind obligațiile de platǎ a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate (formular 112). Această declarație se depune de către angajatori și entitățile asimilate acestora.

Termenul normal de depunere a declarației informative 394 este data de 30 a fiecǎrei luni, dar, ținând cont de faptul cǎ 30 decembrie este zi nelucrǎtoare (duminică), depunerea ar trebui să se amâne pentru 31 decembrie (luni). În cazul în care Guvernul va declara ziua de 31 decembrie ca fiind nelucraătoiare, atunci termenul va fi amânat pânǎ pe data de 3 ianuarie 2019.

Calendarul fiscal al lunii decembrie: Atenție - termen de depunere a declarațiilor din nou devansat

viewscnt
Afla mai multe despre
calendar
taxe