Câștigul salarial mediu nominal net a crescut

Câștigul salarial mediu nominal net a crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 apr 2020

Câștigul salarial mediu nominal net a fost 3202 lei în luna februarie a acestui an, în creștere cu 13 lei (+0,4%) față de luna precedentă și cu 9,2% față de luna februarie a anului trecut, potrivit datelor Institutului Național de Statistică publicate joi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Cele mai mari valori ale câștigului s-au înregistrat în activități de servicii în tehnologia informației (7488 lei), iar cele mai mici în hoteluri și restaurante (1781 lei), scrie Agerpres.

În luna februarie 2020, câștigul salarial mediu nominal brut a fost 5243 lei, cu 18 lei (+0,3%) mai mare decât în luna ianuarie 2020.

Bonificație de 10% pentru toate firmele care achită impozitul pe profit până la 25 octombrie CITEȘTE ȘI Bonificație de 10% pentru toate firmele care achită impozitul pe profit până la 25 octombrie

Cele mai semnificative creșteri ale câștigului salarial mediu net s-au înregistrat în fabricarea produselor din tutun, cu 21,7%, și în activități auxiliare pentru intermedieri financiare, activități de asigurare și fonduri de pensii, cu 11,1%.

Scăderile câștigului salarial mediu net față de luna ianuarie 2020 au fost determinate de acordarea în lunile precedente de prime ocazionale, drepturi în natură și ajutoare bănești, sume din profitul net și alte fonduri (inclusiv bilete de valoare). De asemenea, scăderile câștigului salarial mediu net au fost cauzate de nerealizările de producție ori încasările mai mici (funcție de contracte/proiecte), precum și de angajările de personal cu câștiguri salariale mai mici față de medie, în unele activități economice.

Cele mai semnificative scăderi ale câștigului salarial mediu net s-au înregistrat în extracția minereurilor metalifere, cu 24,7%, și în extracția petrolului brut și a gazelor naturale respectiv cu 20,2%.

Indicele câștigului salarial real a fost 106% pentru luna februarie 2020 față de aceeași perioadă a anului precedent. Indicele câștigului salarial real a fost 100,1% pentru luna februarie 2020 față de luna precedentă. Față de luna octombrie 1990, indicele câștigului salarial real a fost 217,3%, cu 0,4 puncte procentuale mai mare față de cel înregistrat în luna ianuarie 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
salariu
ins