Cifrele rectificării bugetare: serviciile secrete primesc aproape 70 milioane lei în plus

Cifrele rectificării bugetare: serviciile secrete primesc aproape 70 milioane lei în plus
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 22 nov 2018

A doua rectificare bugetară din acest an operată de Guvernul Dăncilă prevede majorarea creditelor bugetare pentru Serviciul Român de Informații, Serviciul de Informații Externe, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Serviciul de Protecție și Pază cu suma totală de 69,45 milioane lei, dar și a celor ale Ministerului Public, cu peste 21 milioane lei, și ale Administrației Prezidențiale (mai mult de 7 milioane lei), potrivit proiectului de OUG de rectificare a bugetului de stat elaborat de Executiv.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, cel mai mult se majorează creditele bugetare aprobate pentru Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), respectiv cu 31,71 milioane lei, din care 15,38 milioane lei la cheltuieli de personal și 13 milioane lei la bunuri și servicii. La prima rectificare bugetară din acest an, STS pierduse credite bugetare de 14,2 milioane lei, față de cât avusese prevăzut în prima variantă a Legii bugetului de stat pe 2018.

FOTO Fiscul a vândut noi bunuri ale lui Marian Iancu CITEȘTE ȘI FOTO Fiscul a vândut noi bunuri ale lui Marian Iancu

SPP va primi în plus 17,18 milioane lei, cea mai mare parte a creditelor bugetare suplimentare urmând să meargă la cheltuieli de personal (14,5 milioane lei). Astfel, Serviciul de Protecție și Pază va recupera tăierea de fonduri de peste 15 milioane lei de la prima rectificare bugetară din acest an.

În schimb, la SRI, căruia i se vor aloca în plus credite bugetare de 16,75 milioane lei, cei mai mulți din acești bani vor fi destinați cheltuielilor de capital, care figurează cu un plus de aproape 16 milioane lei. Serviciul Român de Informații a pierdut însă credite bugetare de 113 milioane lei la prima rectificare.

La SIE se vor aloca în plus 3,8 milioane lei, din care 2,8 milioane lei pentru cheltuieli de personal și 1 milioane lei pentru bunuri și servicii, recuperând astfel minusul de credite bugetare de 2,84 milioane lei de la prima rectificare.

viewscnt
Afla mai multe despre
rectificare bugetara
sri
sie
sts
spp
ministerul public
administratia prezidentiala
deficit bugetar