Cîțu: În domeniul impozitării, România nu susține schimbarea de la unanimitate la majoritatea calficată a statelor UE

Cîțu: În domeniul impozitării, România nu susține schimbarea de la unanimitate la majoritatea calficată a statelor UE
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 sep 2020

România nu susține trecerea de la unanimitate la majoritate calificată în ceea ce privește modalitatea de adoptare la nivel UE a unor decizii în domeniul impozitării, a declarat ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, în cadrul recentei reuniuni informale a miniștrilor de finanțe din UE, de la Berlin.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cu referire la discuțiile privind introducerea unui nivel minim de impozitare, ministrul român de finanțe a amintit că această chestiune reprezintă un aspect problematic pentru România, arată, într-un comunicat oficial, ministerul de resort.

În contextul în care miniștrii au dezbătut necesitatea reformării sistemului fiscal pentru o impozitare echitabilă și eficientă, ministrul Florin Cîțu a amintit că politica de impozitare reprezintă un element al suveranității și o pârghie esențială în stabilirea politicilor naționale. Florin Cîțu subliniat că utilizarea impozitării ca sprijin în tranziția către ”economia verde” trebuie să ia în considerare specificitățile economice ale fiecărui stat membru, mai ales în cazul statelor aflate în proces de recuperare a decalajelor. 

Taxa Oxigen este returnată. Documentele necesare bucureștenilor pentru a-și primi banii îanpoi CITEȘTE ȘI Taxa Oxigen este returnată. Documentele necesare bucureștenilor pentru a-și primi banii îanpoi

Ministrul român de finanțe a mai menționat că România acordă o mare importanță ponderii echitabile a poverii financiare între statele membre, luând în considerare dezvoltarea economică a acestora.

Susținem finanțarea bugetului UE pe baza principiilor echității, eficienței, transparenței și simplității. Referitor la noile resurse proprii care urmează să fie propuse de Comisia Europeană, suntem deschiși discuțiilor, dar trebuie mai întâi să vedem propunerile concrete și impactul financiar asupra bugetului național”, a precizat ministrul Florin Cîțu, care a participat la reuniune,  alături de ceilalți miniștri de finanțe europeni, prin sistem videoconferință.

Normele de aplicare a programului IMM Invest au fost modificate. Guvern: Creditele aprobate ajung la 1% din PIB CITEȘTE ȘI Normele de aplicare a programului IMM Invest au fost modificate. Guvern: Creditele aprobate ajung la 1% din PIB

Implementarea planurilor de redresare a economiei la nivelul Uniunii Europene, sistemul de resurse proprii ale bugetului european, modalități de asigurare a unui sistem de impozitare echitabil și eficient și adaptarea piețelor financiare la era digitală au fost principalele teme de discuții ale reuniunii de la Berlin

Reuniunea a fost precedată de întâlnirea Eurogroup în format extins, care a avut pe agendă trecerea în revistă a dosarelor aferente Uniunii Bancare.

viewscnt
Afla mai multe despre
impzoitare
ue
majoritate
unanimitate
ecofin
citu
finante