Cîțu justifică somațiile și popririle ANAF: Evaziunea fiscală a crescut pe fondul amânării la plată a datoriilor bugetare

Cîțu justifică somațiile și popririle ANAF: Evaziunea fiscală a crescut pe fondul amânării la plată a datoriilor bugetare
scris 16 mar 2021

Anul trecut, pe fondul amânării și reeșalonării la plată a obligațiilor la buget pentru firme, a crescut și fenomenul evaziunii fiscale, a declarat premierul Cîțu, întrebat de ce ANAF a început să someze și să pună popriri pe conturile firmelor, multe dintre ele aflate într-o perioadă dificlă din cauza pandemiei.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

Profit.ro a anunțat anterior că din 28 decembrie sunt reluate executările silite.

Florin Cîțu a arătat că anul trecut s-au acumulat 16 miliarde lei datorii la buget în urma măsurilor de amânare a plății taxelor și impozitelor. Circa 17.000 de companii și-au amânat și reeșalonat plățile acestora pentru 2021.

INTERVIU Codrin Matei, despre premium în business CITEȘTE ȘI INTERVIU Codrin Matei, despre premium în business

Șeful Executivului a precizat că va discuta cu ANAF în ce măsură aceste somații și popriri sunt sau nu fundamentate, dar a ținut să atragă atenția că evaziunea fiscală a crescut pe fondul amânării la plată a obligațiilor la buget.

”Să nu cădem în partea cealaltă. Anul trecut, un alt fenomen pe care l-am observat și trebuie monitorizat este faptul că pentru că noi am permis să nu se plătească taxe, să se plătească mai târziu, am văzut și o creștere ușoară a fenomenului de evaziune fiscală”, a declarat prim-ministrul.

O veste în sfârșit bună și pentru HoReCa - Scutirea de la plata impozitului specific va fi prelungită CITEȘTE ȘI O veste în sfârșit bună și pentru HoReCa - Scutirea de la plata impozitului specific va fi prelungită

Acesta a adăugat că ”sunt unii care vor să plătească și nu pot, iar alții care pot să plătească, dar nu vor și beneficiază și de aceste măsuri”, fiind nevoie de identificarea acestor situații.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
firme
somatie
poprire
evaziune
fiscal
citu