CONFIRMARE DOCUMENT Ion Cupă a fost numit președinte al Autorității Vamale Române

CONFIRMARE DOCUMENT Ion Cupă a fost numit președinte al Autorității Vamale Române
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 30 mai 2023

Ion Cupă a fost numit, de premier, în postul de președinte al Autorității Vamale Române (AVR). Decizia de numire a fost publicată în Monitorul Oficial, alături de cea privind numirea Nicoletei Cîrciumaru ca președinte al ANAF. Propunerea lui Cîrciumaru pentru ANAF a fost anunțată astăzi de către ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, care nu a precizat cine va fi desemnat pentru conducerea AVR. Profit.ro a scris, citând surse apropiate situației, că șeful AVR va fi Ion Cupă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

În timp ce desemnarea conducerii ANAF ar urma să treacă în sfera PSD odată cu rotativa guvernamentală și demisia liberalului Lucian Heiuș de la șefia instituției, postul de președinte al Vămii trece de la PSD la PNL, fostul președinte, Bogdan Mihei, fiind demis pentru a elibera funcția pentru Ion Cupă.

Cupă ocupa postul de secretar general adjunct al ANAF, post de pe care este suspendat pe durata mandatului la AVR. Anterior, Cupă a avut doua mandate de parlamentar, până în 2020, și a trecut pe la mai multe partide, PDL, PNL, ALDE și PMP.

În cazul Nicoletei Cîrciumaru, mandatul acesteia de șef al ANAF este, cel puțin pentru moment, considerat unul de tranziție, asupra căruia s-ar putea reveni în momentul rotativei guvernamentale.

​Unde se va duce Lucian Heiuș, după demisia de la șefia ANAF CITEȘTE ȘI ​Unde se va duce Lucian Heiuș, după demisia de la șefia ANAF

Anunțul ministrului Finanțelor referitor la intenția de numire a lui Cârciumaru menționează un caracter interimar al mandatului acesteia, dar fără să dea detalii.

"Astăzi s-au luat deciziile necesare pentru ca lucrurile sã intre în normalitate. Am propus prim-ministrului numirea în funcția de președinte interimar al ANAF a doamnei Nicoleta Cîrciumaru și încetarea mandatului președintelui ANV, alături de numirea unui nou președinte", a declarat Câciu.

O eventuală păstrare a mandatului de președinte ANAF de către Cîrciumaru va depinde, cel mai probabil, de rezultatele privind colectarea de venituri, dar și de planurile politicienilor la momentul respectiv.

CONFIRMARE DOCUMENT Ion Cupă a fost numit președinte al Autorității Vamale Române

viewscnt
Afla mai multe despre
avr
ion cupa
anaf
nicoleta circiumaru