Consiliul Economic și Social a avizat negativ proiectul de modificare a Codului Fiscal

Consiliul Economic și Social a avizat negativ proiectul de modificare a Codului Fiscal
scris 3 nov 2017

Proiectul de modificare a Codului Fiscal a primit aviz negativ din Consiliului Economic și Social (CES), organism consultativ al Parlamentului și al Guvernului României, a declarat vineri, Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din România și membru al CES.

Ședința extraordinară a Guvernului pentru adoptarea noilor prevederi fiscale programată pentru astăzi la ora 14.00 a fost amânată pentru luni. Măsurile anunțate de Guvern sunt contestate atât de patronate, cât și de sindicate. Inclusiv președintele Klaus Iohannis a criticat Executivul pe această temă, scrie News.ro.

Decizia CES a fost luată în ședința de marți.

”Dacă am discutat de un Guvern echilibrat și cu mintea acasă, ar trebui să țină cont, chiar dacă legiuitorul spune că vorbim de un aviz consultativ. Un Guvern echilibrat și cu mintea la el, care vrea binele poporului, ar trebui să țină cont, pentru că aritmetica nu face politică și clar că acest pachet, cu transfer de contribuții, va afecta tot ceea ce înseamnă piața muncii din România. (...) Sigur că afectează atât sistemul public, cât și sistemul privat, acolo lucrurile or să scape de sub control”, a declarat Dumitru Coarnă, pentru Digi 24.

CEO-ul Credit Suisse: Bitcoin este \ CITEȘTE ȘI CEO-ul Credit Suisse: Bitcoin este "chiar definiția" unei bule speculative

Coarnă consideră că singura pârghie legală a Guvernului este de a majora salariul de bază minim brut.

Săptămâna trecută, ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, a prezentat în Guvern noile măsuri fiscale privind impozitarea salariilor, anunțând că angajatorii vor plăti o ”contribuție asiguratoare pentru muncă” de 2,25%, care va acoperi riscurile de șomaj, accidente, concediu medical, creanțe salariale. Mișa a vorbit despre reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10% pentru veniturile din salarii, precum și pentru unele pensii, pentru chirii, dobânzi, activități agricole.

viewscnt
Afla mai multe despre
consiliul economic și social
cod fiscal