Consiliul pentru IMM-uri cere Guvernului să nu mai modifice Codul Fiscal până în 2020

Consiliul pentru IMM-uri cere Guvernului să nu mai modifice Codul Fiscal până în 2020
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 feb 2018

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) solicită noului guvern predictibilitate, stabilitate și transparență, pentru atingerea obiectivelor mediului de afaceri prin nemodificarea Codului fiscal până la finalul mandatului în 2020 și prin stimularea investițiilor în incubatoare de afaceri, parcuri științifice/tehnologice și a parcurilor industriale prin Programul Național de Dezvoltare a Antreprenoriatului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

CNIPMMR mai cere totodată înființarea băncii pentru IMM-uri, care să susțină creditarea IMM-urilor și a programelor speciale de creditare a micilor întreprinzători, scrie News.ro.

”Consiliul cere totodată debirocratizarea sistemului, astfel încât niciunui întreprizător să nu îi fie solicitat un act sau o informație pe care o altă instituție publică o deține”, spune președintele CNIPMMR, Florin Jianu.

El afirmă că ar trebui implementat programul ”România digitală”, prin care toate taxele și impozitele către stat să fie plătite prin intermediul internetului. De asemenea, trebuie create fondurile de investiții/capital de risc, consideră oficialii CNIPMMR.

DIICOT: În 2017 au fost recuperate prejudicii de peste 488 de milioane de lei, comparativ cu 2016, când au fost recuperați 209 milioane de lei CITEȘTE ȘI DIICOT: În 2017 au fost recuperate prejudicii de peste 488 de milioane de lei, comparativ cu 2016, când au fost recuperați 209 milioane de lei

”Punerea în aplicare a cerințelor CNIPMMR va avea următoarele efecte: recuperarea decalajelor față de țările din UE, media UE fiind de 60 de IMM-uri la 1.000 locuitori; rezolvarea deficiențelor apărute în mediul de afaceri, prin schimbările repetate ale Codului Fiscal și restabilirea climatului favorabil pentru ușurința desfășurării afacerilor (în Doing Business 2018, România se află pe locul 45 întregistrând o scădere făță de anul 2017, când ocupa locul 36, la fel și în Global Entrepreneurship Index rankings 2017, locul 46, față de locul 42 în 2016)”, spun oficialii CNIPMMR.

În prezent, implementarea Strategiei pentru dezvoltarea IMM-urilor Orizont 2020, arată că din 31 de măsuri au fost implementate 11: în 2014 - 6 măsuri; în 2015 și 2016 nicio măsură; în 2017 - 5 măsuri.

”Efectul major va fi plasarea României ca țara cu mediul antreprenorial cel mai atractiv din regiunea de sud-est a Europei”, subliniază reprezentanții CNIPMMR.

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România susține astfel necesitatea implementării măsurilor de spijinire a mediului de afaceri, și al IMM-urilor în special, în anul 2018, raportat la necesitățile reale ale antreprenorilor.

Obiectivele mediului de afaceri sunt, între altele, protejarea investitorilor români prin susținerea eforturilor acestora de investitii și promovarea intereselor de export ale acestora și reducerea șomajului în rândul populației tinere, cu vârsta până în 25 de ani, de la 24% în prezent, la sub 3%.

viewscnt
Afla mai multe despre
imm
cosd fiscal