Control ANAF la o firmă de construcții din Timiș cu contracte în special cu instituții publice. Prejudiciu de 2,5 milioane de lei constatat

Control ANAF la o firmă de construcții din Timiș cu contracte în special cu instituții publice. Prejudiciu de 2,5 milioane de lei constatat
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 dec 2023

Inspectorii Direcției generale antifraudă fiscală (DGAF) au controlat o firmă de construcții din județul Timiș care avea contracte în special cu instituții publice. Perioada verificată este 2019 – 2023, fiind constatat un prejudiciu de 2,5 milioane de lei. Firma ar fi declarat obligații de plată cu sume mult inferioare celor înregistrate în contabilitate.

Urmărește-ne și pe Google News

”Inspectorii Direcției generale antifraudă fiscală (DGAF) au finalizat investigațiile și verificările demarate la un operator economic din județul Timiș, care efectua activități de construcții, instalații și amenajări, în special cu instituții publice din vestul României. Verificările au vizat activitatea societății din perioada 2019-2023, iar prejudiciul estimat adus bugetului general consolidat al statului este de peste 2,5 milioane lei, sumă ce reprezintă TVA și impozit pe profit”, a transmis ANAF.

Atenție, șoferi - Punctul de amendă, pregătit să crească. Cât de mari vor fi amenzile CITEȘTE ȘI Atenție, șoferi - Punctul de amendă, pregătit să crească. Cât de mari vor fi amenzile

Potrivit sursei citate, ”operatorul economic verificat a declarat obligații de plată cu sume mult inferioare celor înregistrate în evidența financiar contabilă, cu scopul de a nu achita suma corectă a TVA-ului și a impozitului pe profit rezultat în urma activității desfășurate”, scrie News.ro.

”Astfel, din cauza subdeclarării sumelor datorate, certificatele fiscale necesare contractării lucrărilor efectuate către instituțiile publice pe portalul de achiziții publice SEAP nu reflectau realitatea. Totodată, operatorul economic verificat nu a depus în ultimii patru ani bilanțurile financiare anuale, iar în urma activităților specifice desfășurate de DGAF cu privire la verificările antifraudă și instituirea măsurilor asigurătorii în cauză, societatea și-a deschis procedura insolvenței”, a mai transmis instituția.

VIDEO PROFIT NEWS TV Maratonul de Retail - Varta: Investiții doar în acest an de peste 12 milioane euro pentru mai puțin plastic. Consumatorii sunt mai receptivi la reciclarea bateriilor, dar așteaptă ceva în schimb CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Maratonul de Retail - Varta: Investiții doar în acest an de peste 12 milioane euro pentru mai puțin plastic. Consumatorii sunt mai receptivi la reciclarea bateriilor, dar așteaptă ceva în schimb

Potrivit acesteia, pe lângă prejudiciile aduse bugetului de stat, ”acest comportament fiscal inadecvat generează un dezechilibru în mecanismul concurențial al pieței, fapt pentru care, DGAF atenționează contribuabilii asupra obligativității respectării legislației fiscale în vigoare”.

”Contribuabilii trebuie să înregistreze, să declare și să achite toate taxele și impozitele care le revin din tranzacțiile efectuate”, a mai transmis ANAF.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
firma de constructii