Dacia acordă angajaților sume compensatorii de 20%, pentru a le păstra salariul net

Dacia acordă angajaților sume compensatorii de 20%, pentru a le păstra salariul net
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 dec 2017

Constructorul auto Dacia a anunțat luni că a ajuns la un acord cu sindicatul referitor la acordarea unei sume compensatorii de 20% în cazul tansferului contribuțiilor sociale, pentru ca salariile nete să rămână la același nivel.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dacia anunțat că a finalizat negocierile cu sindicatul în 15 decembrie, scrie News.ro.

”Acordul care a fost semnat împreună cu sindicatul prevede acordarea unei sume compensatorii de 20% astfel încât salariul net să rămână la același nivel”, se arată în comunicat.

RAPORT România este pentru al patrulea an consecutiv lider regional la numărul de modificări legislative CITEȘTE ȘI RAPORT România este pentru al patrulea an consecutiv lider regional la numărul de modificări legislative

Măsura va fi pusă în practică începând cu 1 ianuarie 2018, potrivit companiei.

În urmă cu o săptămână, aproximativ 2.000 de persoane au protestat în Piața Victoriei față de modificările la Codul fiscal, mitingul fiind organizat de Blocul Național Sindical (BNR). BNR a vrut astfel să atragă atenția Guvernului cu privire la efectele negative generate de transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
contributii
sume compensatorii