Decizie Senat: Firmele cu capital social de 45.000 lei și cel puțin 2 angajați primesc dreptul de a opta pentru impozit pe profit în loc de impozit pe cifra de afaceri

Decizie Senat: Firmele cu capital social de 45.000 lei și cel puțin 2 angajați primesc dreptul de a opta pentru impozit pe profit în loc de impozit pe cifra de afaceri

Firmele cu un capital social subscris de cel puțin 45.000 lei și cel puțin 2 angajați vor putea opta de anul viitor să aplice impozitul pe profit, de 16%, și nu pe cel pe cifra de afaceri, de 1%, a decis astăzi Senatul, schimbând ordonanța Guvernului. Modificarea trebuie avizată și de Camera Deputaților. Guvernul a majorat, cu aplicare din ianuarie, plafonul sub care firmele aplică impozitul pe cifra de afaceri, de la 500.000 de euro la 1 milion de euro, și eliminase opțiunea de ieșire de la regimul microîntreprinderilor prin majorarea capitalului social.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Profit.ro a anunțat anterior pregătirea acestei modificări, informația fiind confirmată atunci de premierul Mihai Tudose.

Foarte important, această modificare, avizată încă de săptămâna trecută în Comisie, a fost susținută inclusiv de toți senatorii PSD prezenți la lucrările comisiei, ceea ce indică premise serioase ca, în final, aceasta să fie forma aplicată.

Practic, senatorii au păstrat plafonul stabilit de Guvern, dar au introdus posibilitatea pentru microîntreprinderile cu 2 sau mai mulți angajați să opteze pentru forma de impozitare.

DOCUMENT Plafonul de deductibilitate la cheltuieli cu dobânda pentru firme - majorat de la 200.000 euro la 3 milioane de euro. Taxa de exit a fost eliminată CITEȘTE ȘI DOCUMENT Plafonul de deductibilitate la cheltuieli cu dobânda pentru firme - majorat de la 200.000 euro la 3 milioane de euro. Taxa de exit a fost eliminată

Conform datelor Ministerului Finanțelor Publice, 96% dintre firmele autohtone cu cifra de afaceri sub 1 milion de euro îndeplinesc criteriile stabilite.

Profit.ro prezintă raportul cu amendamentele aduse în comisia de buget.

viewscnt
Afla mai multe despre
impozit
cifra
afaceri
profit
capital
social
angajati
cod fiscal
parlament
senat