DOCUMENT ANAF mută online depunerea declarațiilor de înregistrare fiscală/de radiere a înregistrării fiscale

DOCUMENT ANAF mută online depunerea declarațiilor de înregistrare fiscală/de radiere a înregistrării fiscale
scris 12 oct 2021

ANAF a pregătit un proiect de ordin pentru a introduce depunerea online a declarațiilor de înregistrare fiscală/de radiere a înregistrării fiscale. Acestea se depun în prezent pe hârtie, dar ANAF a anunțat că din martie anul următor nu va mai primi documente pe hârtie, firmele și persoanele care desfășoară profesii liberale și activități independente urmând să fie obligate să se înregistreze în SPV pentru schimb de documente cu Fiscul. Acest demers presupune ca formularele ANAF să poată fi depuse online.

Pentru a intra în vigoare, ordinul trebuie aprobat și publicat în Monitorul Oficial.

"Pentru a sprijini activitatea de conformare voluntară a contribuabililor în vederea îndeplinirii obligației de înregistrare fiscală și pentru eficientizarea administrării fiscale, prin prezentul proiect de ordin se propune extinderea modalității de depunere a declarațiilor de înregistrare fiscală/de radiere a înregistrării fiscale prin mijloace electronice de transmitere la distanță", potrivit ANAF.

Altex, investiții de 15 milioane de euro, ȋn 2021, pentru consolidarea poziției de lider al pieței de retail CITEȘTE ȘI Altex, investiții de 15 milioane de euro, ȋn 2021, pentru consolidarea poziției de lider al pieței de retail

Proiectul de ordin este disponibil aici

Datele cuprinse în registrul contribuabililor se completează/modifică pe baza informațiilor comunicate de contribuabil/plătitor, prin depunerea declarației de înregistrare fiscală/mențiuni/radiere a înregistrării fiscale.

În prezent, înregistrarea fiscală inițială a contribuabililor se poate realiza numai prin depunerea declarației, în format hârtie, la registratura organului fiscal competent ori prin transmiterea acesteia prin poștă cu scrisoare recomandată.

Mențiunile ulterioare înregistrării fiscale pot fi transmise prin mijloace electronice, prin completarea formularului 700 "Declarație pentru înregistrarea/modificarea în mediu electronic a mențiunilor ulterioare înregistrării fiscale”.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
declaratii
online
inregistrare fiscala
radiere fiscala
formulare anaf