Dragnea cere Guvernului să elimine Formularul 088, coșmarul oamenilor de afaceri, în această săptămână

Dragnea cere Guvernului să elimine Formularul 088, coșmarul oamenilor de afaceri, în această săptămână
scris 11 ian 2017

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, miercuri, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că a cerut guvernului PSD să elimine, în această săptămână, “corvoada numită Formularul 088”, care a fost “coșmarul” oamenilor de afaceri și “o povară birocratică”, din cauza căreia mii de firme românești au fost blocate “abuziv”. Reamintim că formularul, în forma reclamată de mediul de business, a fost introdus de fostul guvern PSD, condus de Victor Ponta.

“În 2016, Formularul 088 a fost coșmarul oamenilor de afaceri. O povară birocratică, din cauza căreia mii de firme românești au fost blocate abuziv! Dealtfel, este prima dată, în ultimii 8 ani, când numărul de firme închise a fost mai mare decât cel al firmelor înființate. Am spus, în Programul de guvernare, că măsurile de simplificare și debirocratizare constituie o prioritate pentru noi. Am și dovedit acest lucru, eliminând cele 102taxe nefiscale”, a scris liderul social-democraților.

Formularul 088, obligatoriu pentru înregistrarea în scopuri de TVA, a fost introdus, în varianta reclamată de mediul de business, în februarie 2015, de către fostul președinte al ANAF, Gelu Ștefan Diaconu, în perioada guvernării Ponta. În ciuda numeroaselor plângeri, fostul șef al ANAF a susținut necesitatea acestei proceduri. Formularul a fost modificat, în 2016, de actuala conducere a ANAF, însă unele probleme criticate au rămas nemodificate. Despre formularul 088, Profit.ro a scris mai multe articole aici, aici.

România a coborât un loc în clasamentul Doing Business 2017 al Băncii Mondiale. Principala cauză, celebrul formular de TVA, D088 CITEȘTE ȘI România a coborât un loc în clasamentul Doing Business 2017 al Băncii Mondiale. Principala cauză, celebrul formular de TVA, D088

Liviu Dragnea a precizat că a solicitat guvernului PSD să elimine, în această săptămână, Formularul 088.

“Continuăm! ANAF-ul trebuie să-și facă treaba, fără a pasa însă responsabilitatea pe spatele antreprenorilor corecți. De aceea, am cerut guvernului #PSD ca, în această săptămână, să elimine corvoada numită #Formularul088!”, a completat președintele PSD.

Confesiunea unui antreprenor. Cum era ANAF să-i omoare firma cu un motiv din Caragiale: Nu era Pacienței, ci din Sapienței CITEȘTE ȘI Confesiunea unui antreprenor. Cum era ANAF să-i omoare firma cu un motiv din Caragiale: Nu era Pacienței, ci din Sapienței

Liderul social-democraților a ținut să precizeze că “nu există implicații bugetare, din contră, va stimula crearea de noi companii”.

viewscnt
Afla mai multe despre
formularul 088
liviu dragnea