Dragu: Încasările au crescut cu 7%, de la începutul anului. Lucrăm la introducerea sistemelor de plată simplificate

Dragu: Încasările au crescut cu 7%, de la începutul anului. Lucrăm la introducerea sistemelor de plată simplificate
scris 29 mar 2016

Încasările bugetare au crescut cu 7%, în termeni nominali, de la începutul anului și până la mijlocul lunii martie, iar acum lucrăm la introducerea unor sisteme de plată simplificate, a declarat, marți, ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, la prezentarea Raportului de Performanță a ANAF pentru anul 2015.

"Dezvoltăm componenta de asistență și încurajăm conformarea voluntară a tuturor contribuabililor. Rezultatele reformei deja se văd. De la începutul anului și până la mijlocul lunii martie încasările bugetare totale au crescut cu 7% în termeni nominali, asta în condițiile unei importante măsuri de relaxare fiscală în frunte cu reducerea cotei standard de TVA la 20%. Remarcăm o creștere a conformării voluntare atât la plată cât și la declarare. Creșterea colectării este condiționată de creșterea transparenței și eficienței banului public. Lucrăm la introducerea unor sisteme simplificate de plată, plata online sau plata cu cardul la ghișeu dar și de declararea taxelor care să încurajeze, de asemenea, conformarea voluntară", a mai arătat ministrul Finanțelor Publice.

Ea a precizat că relația dintre ANAF și contribuabili trebuie să fie una de parteneriat în condițiile în care Agenția este instituția care aduce veniturile publice necesare pentru a finanța educația, sănătatea și proiectele de infrastructură.

Dragoș Doroș, ANAF: Principalele obiective în 2016 - implementarea plății cu cardul, dezvoltarea spațiului privat virtual CITEȘTE ȘI Dragoș Doroș, ANAF: Principalele obiective în 2016 - implementarea plății cu cardul, dezvoltarea spațiului privat virtual

"ANAF este instituția care aduce veniturile publice necesare pentru a finanța educația, sănătatea și proiectele de infrastructură. De aceea, trebuie să fie o instituție modernă care lucrează pentru și în favoarea contribuabililor. Reforma ANAF a început, ea trebuie încă continuată și accelerată. Este unul dintre obiectivele mele cheie să asigur un cadru fiscal bugetar adecvat care să ducă la creșterea încrederii mediului de afaceri și stimularea investițiilor dar și la simplificarea fiscalității", a precizat Anca Dragu.

Potrivit unui comunicat al ANAF, difuzat la jumătatea acestei luni, veniturile bugetare colectate de instituție de la începutul anului s-au ridicat la 35,75 miliarde de lei, în creștere în termeni nominali cu 7% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Agenția Națională de Administrare Fiscală a implementat în 2015 programul de modernizare a instituției, a îmbunătățit gradul de colectare cu 7,8% iar conformarea voluntară la plată a fost de 83,5%, potrivit Raportului instituției pe anul trecut. 

Sursa: Agerpres

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
anca dragu
anaf