EXCLUSIV Doi noi vicepreședinți vor fi numiți astăzi la ANAF - Ionescu Florentina și Drăghici Alexandru. UPDATE Șeful Vămii, demis. Cine este noul președinte în Vamă. La DGAMC rămâne Năstase cât timp e Mișa detașat

EXCLUSIV Doi noi vicepreședinți vor fi numiți astăzi la ANAF - Ionescu Florentina și Drăghici Alexandru. UPDATE Șeful Vămii, demis. Cine este noul președinte în Vamă. La DGAMC rămâne Năstase cât timp e Mișa detașat

Ion Cupă, demis de la Vamă

Marius Oncu
Marius Oncu
scris 18 ian 2024

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a propus astăzi premierului numirea a doi vicepreședinți la ANAF, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro. Unul dintre posturile de vicepreședinte ANAF este acum ocupat de Sandu Costea, care va fi revocat. De asemenea, în cărți este și numirea unui nou președinte la Vamă, dar în acest caz discuțiile ar mai putea continua, în timp ce surse guvernamentale afirmă că urmează schimbarea și la Vamă, chiar de azi. La direcția de mari contribuabili (DGAMC), de unde directorul titlular al postului, Ionuț Mișa, are o nouă detașare, de 6 luni, va rămâne director interimar Marilena Năstase, pusă pe post încă din decembrie, a declarat ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

UPDATE Premierul Marcel Ciolacu l-a demis pe Ion Cupă, președintele Autorității Vamale Române. El a fost numit în mai anul trecut.

Conform informațiilor Profit.ro, Marcel Mutescu, până astăzi director în cadrul AVR, a fost numit președinte la Vamă, iar Alexandru Dudu va fi vicepreședinte. La acest moment, postul de vicepreședinte al Vămii este vacant. De asemenea, Nache Daniel a fost numit secretar general la Vamă.

La ministerul Finanțelor, secretar general a fost numită Liliana Anghel.

UPDATE 2 ora 13.42 Schimbarea a fost confirmată de premierul Ciolacu, care a precizat că va cere noii conduceri să vină rapid cu soluții de rezolvare a problemelor transportatorilor și fermierilor.

UPDATE 16.57 Schimbările au fost semnate de către premier și trimise către Monitorulo Oficial pentru publicare.

Cei doi noi vicepreședinți ANAF, conform informațiilor Profit.ro, vor fi Ionescu Gabriela Florentina și Drăghici Alexandru, ambii funcționari cu carieră îndelungată în administrația fiscală. Propunerile ministrului sunt așteptate la cabinetul premierului Marcel Ciolacu pentru a fi aprobate. Drăghici are experiență de vicepreședinte ANAF, după ce a ocupat acest post și în 2018, fiind vicepreședinte responsabil de colectare.

La direcția de mari contribuabili, directorul general cu post ocupat prin concurs, Ionuț Mișa, a primit în acest an o nouă detașare, de șase luni, după ce la finalul anului trecut a fost detașat doar în decembrie de pe postul de director general al DGAMC pe cel de director general al Unității de management al informațiilor din Cadrul ANAF.

Mișa a primit detașarea de 6 luni încă de la finalul lunii decembrie. 6 luni într-un an este perioada maximă în care poate fi detașat, potrivit legii.

În locul său a fost pusă, încă din decembrie, ca director interimar Marilena Năstase.

Ministrul Marcel Boloș a declarat acum că Năstase, în privința căreia și-a exprimat în decembrie aprecierea, va rămâne la conducerea DGAMC cât timp e Mișa detașat.

Profit.ro a anunțat săptămâna trecută că Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, va propune în câteva zile premierului numirea unor persoane în funcții de conducere la ANAF. De asemenea, în circa o săptămână existau așteptări ca Boloș să vină cu propuneri de numiri pentru "toate celelalte", inclusiv pentru conducerea Autorității Vamale Române (AVR).

Antifrauda în control în Dragonul Roșu - inspectorii au verificat 192 operatori economici și au aplicat 160 amenzi. Vor urma și alte centre comerciale mari CITEȘTE ȘI Antifrauda în control în Dragonul Roșu - inspectorii au verificat 192 operatori economici și au aplicat 160 amenzi. Vor urma și alte centre comerciale mari

Ministrul Finanțelor a declarat în mai multe rânduri că președintele ANAF, Nicoleta Cîrciumaru, face o treabă bună și orice schimbări în conducerea ANAF nu o vor viza.

În prezent, ANAF are în organigramă două posturi de vicepreședinte, iar ministrul ar trebui să vină cu numiri pentru ambele. În timp ce unul dintre posturi este deja vacant, postul de vicepreședinte responsabil de colectare, al doilea, cel de vicepreședinte coodonator al activității Direcției Generale Antifraudă Fiscală, este ocupat de Sandu Costea.

Postul de vicepreșdinte pentru colectare a fost ocupat cel mai recent de Cîrciumaru și a devenit vacant odată cu numirea ei ca președinte, la mijlocul anului 2023.

Ministrul Boloș: Modulul e-factură a rezistat la 665.000 de facturi emise vineri, așteptăm să ajungem la un milion zilnic. Ce amenzi riscă firmele care nu folosesc factura electronică CITEȘTE ȘI Ministrul Boloș: Modulul e-factură a rezistat la 665.000 de facturi emise vineri, așteptăm să ajungem la un milion zilnic. Ce amenzi riscă firmele care nu folosesc factura electronică

Postul de secretar general al ANAF este în prezent liber. Postul a fost ocupat până pe 4 ianuarie de Marius Zinca, căruia nu i-a mai fost prelungit mandatul.

La Autoritatea Vamală Română (AVR), actualul președinte, Ion Cupă, este contestat de grupări din PNL, dar o decizie privind schimbarea nu a fost luată până la acest moment. Vama are și un post de vicepreședinte, vacant, precum și post de secretar general.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
conducere
vicepresedinti
secretar general
avr