EXCLUSIV Guvernul crește de la 1 ianuarie, cu 25%, salariile brute ale personalului plătit din fonduri publice

EXCLUSIV Guvernul crește de la 1 ianuarie, cu 25%, salariile brute ale personalului plătit din fonduri publice
scris 29 nov 2017

Proiectul de buget pentru anul 2018, obținut de Profit.ro, prevede majorarea, în contextul transferării contribuțiilor la sănătate și pensie în sarcina angajatului, cu 25% a salariilor brute, indemnizațiilor și altor elemente ale sistemului de salarizare care fac parte din salariile brute/solde ale personalului plătit din fonduri publice, astfel încât câștigul net al acestora să nu fie afectat.

UPDATE ora 21.12 Informațiile au fost confirmate, documentul fiind prezentat de sindicate și atribuit Ministerului Finanțelor

UPDATE ora 21.57 Documentul a fost publicat și pe site-ul Ministerului Finanțelor

„Începând cu 1 ianuarie 2018, cuantumul brut al salariilor de bază, soldelor de funcție/salariilor de funcție, indemnizațiilor de încadrare, precum și cuantumul brut al sporurilor, indemnizațiilor, compensațiilor, primelor, premiilor și al ceorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii din salariul lunar brut, indemnizația brută de încadrare, solda lunară/salariul lunar de care beneficiază persoanalul plătit din fonduri publice se majorează cu 25% față de nivelul acordat pentru luna decembrie 2017”, potrivit proiectului de buget pregătit de Guvern și obținut de Profit.ro.

EXCLUSIV Guvernul a construit proiectul de buget 2018 cu un deficit de 2,97%. Ajustarea cerută de Comisia Europeană va fi abia din 2019 CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Guvernul a construit proiectul de buget 2018 cu un deficit de 2,97%. Ajustarea cerută de Comisia Europeană va fi abia din 2019

Totodată, de la 1 martie 2018, proiectul de buget include majorarea la nivelul salariului de bază prevăzut pentru anul 2022 a salariilor de bază ale personalului care ocupă funcții de medici și de asistenți medicali în unitățile sanitare publice.

Tot de la 1 martie 2018, în sistemul de învățământ, cuantumul brut al salariilor de bază, precum și cuantumul sporurilor, indemnizațiilor, compensațiilor, primelor și al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul lunar brut de care beneficiază personalul care ocupă funcții didactice din unitățile de învățământ preuniversitar și universitar de stat, se majorează cu 20% față de nivelul acordat pentru luna februarie 2018.

EXCLUSIV Bugetul 2018: Guvernul continuă să nu acorde beneficii, limitează angajările pe sistemul 1 la 2, îngheață unele plăți și obligă instituțiile să taie 10% din cheltuieli CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Bugetul 2018: Guvernul continuă să nu acorde beneficii, limitează angajările pe sistemul 1 la 2, îngheață unele plăți și obligă instituțiile să taie 10% din cheltuieli

Proiectul de buget pentru 2018 prevede și că salariul minim brut se va situa de la 1 ianuarie la 1.900 de lei, măsură anunțată anterior de Guvern.

Proiectul de buget pregătit de Guvern pentru anul următor prevede un deficit de 2,97% din PIB al bugetului general consolidat, care ar trebui să fie urmat de o reducere la 2,58% în 2019. Comisia Europeană a cerut deja României să reducă deficitul bugetar, însă Guvernul va ignora anul următor obiectivul bugetar pe termen mediu, care prevede un deficit de 1% din PIB, și va începe ajustarea abia de anul următor.

viewscnt
Afla mai multe despre
buget
proiect buget
guvern