Finanțele schimbă din nou procedura de corectare a erorilor din situații financiare și raportări contabile anuale

Finanțele schimbă din nou procedura de corectare a erorilor din situații financiare și raportări contabile anuale
scris 11 iul 2017

Ministerul Finanțelor va schimba din nou procedura de corectare a erorilor din situații financiare și raportări contabile anuale depuse de firme, urmând să fie permisă corectarea inclusiv a erorilor determinate de programele informatice utilizate.

Limita în timp de corectare a acestei erori este termenul maxim de depunere a situațiilor financiare anuale/raportărilor contabile anuale aferente exercițiului financiar/anului următor celui la care se referă situațiile financiare anuale/raportările contabile anuale la care au fost constatate erori, prevede proiectul Finanțelor.

Finanțele modifică din nou procedura de corectare a erorilor din situații financiare anuale și raportări contabile ale firmelor CITEȘTE ȘI Finanțele modifică din nou procedura de corectare a erorilor din situații financiare anuale și raportări contabile ale firmelor

Întocmirea și transmiterea electronică de situații financiare anuale/raportări contabile anuale folosind date eronate, determinate inclusiv de procesele de extragere și prezentare a informațiilor din bazele de date, ar urma, astfel, să poată fi corectate de operatorii economici și persoanele juridice fără scop patrimonial.

Vor putea fi corectate informațiile eronate cuprinse în raportările efectuate atunci când o entitate a optat pentru un exercițiu financiar diferit de anul calendaristic, iar situațiile financiare anuale întocmite la data aleasă, respectiv raportările contabile anuale, cuprind informații care nu corespund datelor de raportare. Alteori, prin utilizarea programelor informatice, se poate genera o bază de date care se importă eronat cu ocazia efectuării raportărilor respective, notează Ministerul Finanțelor în nota de fundamentare.

Finanțele vor să elimine termenul limită la corectarea unor erori la situațiile financiare anuale. Pentru alte erori, termenul va fi extins cu 5 luni CITEȘTE ȘI Finanțele vor să elimine termenul limită la corectarea unor erori la situațiile financiare anuale. Pentru alte erori, termenul va fi extins cu 5 luni

Finanțele au adus în acest an mai multe modificări procedurii de modificare a erorilor din situații financiare și raportări contabile anuale, pentru a include mai multe tipuri de erori care pot fi corectate.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul finantelor
erori
situatii financiare
raportari contabile