Firea: Pachetul de modificări fiscale trebuie revizuit. Ar fi o lovitură foarte mare pentru toate comunitățile

Firea: Pachetul de modificări fiscale trebuie revizuit. Ar fi o lovitură foarte mare pentru toate comunitățile
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 nov 2017

Pachetul de modificări fiscale trebuie revizuit, pentru că nu va aduce lucruri bune pentru administrațiile locale, ci, dimpotrivă, "ar fi o lovitură foarte mare pentru toate comunitățile", a declarat, luni, primarul Capitalei, Gabriela Firea, la finalul ședinței Asociației Municipiilor din România (AMR).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Firea a spus că modificările fiscale nu vor aduce lucruri bune, ci, dimpotrivă, pentru că vor exista bani mai puțini la buget pentru investiții, scrie News.ro

"Am transmis și în cadrul ședinței AMR faptul că pentru toate primăriile de municipii, nu doar pentru Primăria Municipiului București, acest pachet de modificări fiscale nu va aduce lucruri bune, ci din contră. Dimpotrivă, pentru că vor fi bani mai puțini la buget pentru investiții, ar fi o lovitură foarte mare pentru toate comunitățile", a declarat Firea.

Ea a spus că a solicitat o îmbunătățire a acestui proiect și a primit un răspuns pozitiv din partea premierului.

Primele prețuri Dacia Duster, în Franța. Versiunea de bază va costa la fel ca prima generație, dar vor crește prețurile opționalelor CITEȘTE ȘI Primele prețuri Dacia Duster, în Franța. Versiunea de bază va costa la fel ca prima generație, dar vor crește prețurile opționalelor

"De aceea, am solicitat o îmbunătățire a acestui proiect și mă bucur că am primit un răspuns pozitiv și din partea premierului, care a înțeles că municipiile vor fi afectate și dorește să îmbunătățească acest proiect”, a declarat primarul Capitalei.

Ea a susținut că în Capitală situația este și mai dificilă pentru că Bucureștiul contribuie la PIB-ul național cu 15 procente, iar în schimb primește prin realocare doar 0,7%.
Primarul Capitalei a mai spus că premierul i-a invitat marți la Palatul Victoria pe reprezentanții AMR. "Ne-a invitat mâine la o întâlnire la Palatul Victoria. Am făcut și noi calcule, au făcut și celelalte municipii și cifrele sunt cam în acea zonă și va fi un deficit mare de buget. Acest argument al excedentului bugetar că erau bani destul de mulți care nu se mai foloseau la finalul anului de către primării - există cauze importante și ele nu se referă la slabul management administrativ", a adăugat Firea.

viewscnt
Afla mai multe despre
tudose
firea