Firmele își vor putea scădea 1% din cifra de afaceri drept cheltuieli cu sponsorizarea, dublu față de pragul admis în prezent

Firmele își vor putea scădea 1% din cifra de afaceri drept cheltuieli cu sponsorizarea, dublu față de pragul admis în prezent
scris 25 oct 2017

Cheltuielile de sponsorizare sau mecenat și cheltuielile privind bursele private vor putea fi scăzute din cifra de afaceri a unei firme într-un procent dublat față de cât prevede legea în prezent.

Înainte să fie prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Modificarea a fost avizată de Senat și urmează să fie votată de Camera Deputaților.

Potrivit prevederilor actuale ale Codului Fiscal, pentru cheltuielile de sponsorizare și/ sau mecenat și cheltuielile privind bursele private, firmele pot scădea sumele aferente din impozitul pe profit datorat fie cu valoarea calculată prin aplicarea a 0,5% la cifra de afaceri, fie cu valoarea reprezentând 20% din impozitul pe profit datorat.

Mai mulți liberali au elaborat un un proiect de lege cu scopul majorării pragului de 20% din impozitul pe profit la 35%, cu argumentul că, de cele mai multe ori acesta depășește pragul de 0,5% din cifra de afaceri. Chiar și acest prag fusese majorat de la 1 ianuarie 2016 de la 0,3% la 0,5%.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Prin urmare, pentru a stimula sponsorizările companiilor către sport, inițiatorii eliminau procentul de 5% din cifra de afaceri, majorând la 35% scăderea din impozitul pe profit. 

Senatorii au avizat noile prevederi la telemuncă, privind contractul de muncă, locul de activitate, perioada de probă sau orele suplimentare CITEȘTE ȘI Senatorii au avizat noile prevederi la telemuncă, privind contractul de muncă, locul de activitate, perioada de probă sau orele suplimentare

Senatorii din comisia de buget au considerat că majorarea la 35% a pragului din impozitul pe profit nu se justifică și au decis în schimb majorarea pragului de 0,5% din cifra de afaceri la 1%.

Pragul de 20% din impozitul pe profit a rămas însă neschimbat.

Plenul Senatului a adoptat, marți, la limită această formă a legii, cu 35 de voturi pentru, 33 împotrivă și 1 abținere.

Proiectul de lege urmează a fi transmis acum Camerei Deputaților pentru dezbatere. 

viewscnt
Afla mai multe despre
firme
companii
sponsor
sponsorizare
cifra de afaceri
procent
scadere
impozit profit