Fostul șef al Fiscului Gelu Ștefan Diaconu anunță că va ataca la Curtea Constituțională plata defalcată a TVA

Fostul șef al Fiscului Gelu Ștefan Diaconu anunță că va ataca la Curtea Constituțională plata defalcată a TVA
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 22 sep 2017

Fostul șef al Fiscului Gelu Ștefan Diaconu anunță că va ataca la Curtea Constituțională plata defalcată a TVA, în cazul în care sistemul va fi obligatoriu din ianuarie, arătând că procedura reprezintă un adevărat atentat la utilizarea propriilor lichidități.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Există un principiu constituțional sacrosanct al inviolabilității proprietății, care am crezut că ne-a desprins definitiv de perioada comunistoidă! Nu poate statul să îți blocheze accesul la proprii bani!", spune Diaconu.

El arată că, de departe, cea mai gravă consecință va fi blocarea utilizării de către plătitorii de TVA a sumelor colectate din livrarea produselor/serviciilor.

EXCLUSIV 95% din firmele private se opun plății defalcate a TVA. Bruxelles-ul recomandă 4 ani pentru aplicare. Contabilii cer sistem opțional pentru IMM. Conducerea Fiscului va fi chemată la Parlament CITEȘTE ȘI EXCLUSIV 95% din firmele private se opun plății defalcate a TVA. Bruxelles-ul recomandă 4 ani pentru aplicare. Contabilii cer sistem opțional pentru IMM. Conducerea Fiscului va fi chemată la Parlament

Aproape trei sferturi dintre companiile participante la un sondaj derulat de PwC România estimează că au nevoie de cel puțin șase luni pentru implementarea plății defalcate a TVA și mai puțin de 2% consideră că vor fi pregătite până la 1 ianuarie 2018.

Diaconu a fost demis în februarie anul trecut de către premierul de atunci, Dacian Cioloș, de la conducerea ANAF, după ce Direcția Națională Anticorupție a anunțat că este cercetat într-un dosar de evaziune al deputaților Nicolae Păun și Mădălin Voicu.

În februarie acest an, însă, Instanța supremă a decis să retrimită la DNA acest dosar, pentru refacerea urmăririi penale.

viewscnt
Afla mai multe despre
diaconu
tva