FOTO Amenzi de aproape 4 milioane lei aplicate de Inspecția Muncii

Profit.ro
Profit.ro
scris 28 ian 2021

Inspecția Muncii, prin inspectoratele teritoriale de muncă, a desfășurat, în perioada 11 – 23 ianuarie 2021, acțiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 3.904.900 de lei, din care 3.714.400 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă. Au fost depistate 159 de persoane care desfășurau muncă nedeclarată, au fost aplicate 3196 de avertismente și au fost dispuse 7.311 măsuri de remediere a neconformităților constatate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acțiunile de control efectuate de inspectorii de muncă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020, în scopul prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de COVID-19, centralizate pentru perioada 11 – 23 ianuarie 2021, au avut ca rezultat aplicarea a 1.422 de sancțiuni contravenționale, din care amenzi în valoare totală de 190.500 lei. Din 2.614 angajatori controlați, au fost sancționați 938 și s-au dispus 1.804 măsuri de remediere a neconformităților.

Situație complicată la ANAF - Sute de angajați Antifraudă au câștigat în instanță reîntregirea sporului de risc și sunt plătiți mai bine față de colegii lor. În acest timp, ministerele analizează situația sporurilor din sectorul bugetar CITEȘTE ȘI Situație complicată la ANAF - Sute de angajați Antifraudă au câștigat în instanță reîntregirea sporului de risc și sunt plătiți mai bine față de colegii lor. În acest timp, ministerele analizează situația sporurilor din sectorul bugetar

Rezultatele detaliate ale acțiunilor de control în domeniul relațiilor de muncă, al securității și sănătății în muncă, precum și cele privind respectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, desfășurate de inspectorii de muncă în perioada 11 – 23 ianuarie 2021, sunt disponibile pe site-ul Inspecției Muncii.

FOTO Amenzi de aproape 4 milioane lei aplicate de Inspecția Muncii

”Având în vedere relaxarea restricțiilor anunțate în capitală în perioada următoare, atragem atenția atât angajatorilor cât și angajaților că respectarea, în continuare, a măsurilor de prevenire și protecție împotriva răspândirii COVID-19 sunt obligatorii și extrem de importante atât pentru  protejarea propriei sănătăți cât și a celorlalți. Inspectorii de muncă își vor face în continuare datoria, vor fi pe teren, ca și până acum, în acțiuni de control riguroase, indiferent de oră și de ziua din săptămână sau de condițiile meteorologice. Din analiza rezultatelor acțiunilor de control, se observă ponderea mult mai mare a avertismentelor și a măsurilor dispuse pentru remedierea neconformităților prin raportare la numărul amenzilor, care, așa cum am mai spus în nenumărate rânduri, nu reprezintă un scop în sine. De asemenea, doresc să reamintesc un aspect, pe care inspectoratele teritoriale de muncă l-au difuzat deja, referitor la condiționarea salariatului de către angajator, la momentul întoarcerii la locul de muncă, de efectuarea și prezentarea unui test negativ SARS-CoV-2. Le atragem atenția angajatorilor că acest lucru este o măsură excesivă, impusă în afara cadrului legal. Potrivit Ordinului Ministrului Sănătății,  pacientii asimptomatici/simptomatici cu forme ușoare, ce au încheiat perioada de izolare de 14 zile de la data primului test, declarați vindecați fără al doilea test de control, își pot relua activitățile curente și profesionale cu păstrarea distanțării și purtarea măștii acasă și la locul de muncă pentru încă 10 zile, cu respectarea prevederilor în vigoare, fără a fi condiționați de efectuarea unui nou test.” a declarat Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

viewscnt
Afla mai multe despre
inspecția muncii
amenzi