FOTO ANAF scoate la vânzare velierul Adornate, o navă de lux deținută de Grup Servicii Petroliere Logistic

FOTO ANAF scoate la vânzare velierul Adornate, o navă de lux deținută de Grup Servicii Petroliere Logistic Galerie foto

Sursă foto: Tall Ships Romania

Marius Oncu
Marius Oncu
scris 12 iul 2022

ANAF a scos la vânzare velierul Adornate, deținut de compania Grup Servicii Petroliere Logistic, o firmă a holdingului Grup Servicii Petroliere (GSP), controlat de Gabriel Comănescu. Prețul de la care ANAF vrea să pornească licitația este de 889.500 euro, o sumă care ar acoperi doar o parte din datoriile indicate ca fiind ale companiei către stat. Velierul, cu o lungime de 45 metri și o capacitate de până la 30 de persoane la bord, a reprezentat în trecut România la competiții internaționale destinate navelor cu pânze, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

UPDATE ANAF a anulat licitația, fără  să explice decizia.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Imagini pot fi văzute în material și în GALERIA FOTO

GSP Logistic avea, la finele lunii martie, datorii de 14,9 milioane lei către bugetul statului, potrivit platformei termene.ro. Operatorul offshore Grup Servicii Petroliere (GSP), controlat de asemenea de către holdingul GSP, este cel mai mare contractor și furnizor român de servicii petroliere offshore la Marea Neagră.

ULTIMA ORĂ ANAF verifică banii scoși din tranzacționarea criptomonedelor pe diferite platforme CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ ANAF verifică banii scoși din tranzacționarea criptomonedelor pe diferite platforme

ANAF precizează că nava, construită în 1961, este în stare bună și se află în custodia debitorului.

Velierul a fost oferit în trecut de către hotelul Vega pentru închiriere persoanelor interesate de croaziere. Nava are chiar și un site propriu.

Potrivit datelor de prezentare, nava "este o goeletă autentică cu o ținută extrem de elegantă și impunătoare, construită în anul 1961 ca pescador, transformată în goeletă în 1997 și recondiționată în 2006. Este o nava proiectată special pentru toți iubitorii luxului și aventurilor inedite pe mare. De-a lungul timpului a navigat pe întreaga Mediterană de la Insulele Baleare, Barcelona și Valencia până pe Riviera Franceză de la Marsilia la Monte Carlo. Adornate a participat la cele mai importante evenimente maritime din Marea Mediterană, printre care amintim Cannes Royal Classics, Voiles de Saint Tropez și Lycamobile Mediterranean Tall Ships Regatta 2013".

Adornate este o goeletă cu două catarge, unul la prova și altul la pupa, pe care se găsesc pânze multiple aflate la diferite grade de înclinare față de axa de simetrie a navei pentru a capta cât mai bine forța vântului. Manevrele de navigație în volte se execută foarte ușor. Pentru croaziere lungi nava are o capacitate de cazare pentru 18 persoane, în 9 camere duble. Pentru croaziere scurte aceasta poate acomoda la bord până la 30 de persoane.

Inspectorii ANAF și ANSVSA au declanșat noi controale în comerțul de legume-fructe CITEȘTE ȘI Inspectorii ANAF și ANSVSA au declanșat noi controale în comerțul de legume-fructe

Potrivit site-ului respectiv, velierul Adornate, cu o lungime de 45 metri, poate naviga mările lumii timp de 70 de zile, în medie, fiind dotat cu un puternic motor diesel Cummins de 380 cai putere și un rezervor de 17.000 litri. Interiorul acestui velier exclusivist este construit din lemn masiv și este prevăzut cu o spațioasă cameră de zi potrivită atât pentru întâlniri de afaceri, întâlniri private, spațiu de lucru cât și pentru momentele de relaxare.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
executare
velier
adornate
gsp logistic
grup servicii petroliere logistic