Grecia vrea să combată evaziunea fiscală cu ajutorul câinilor antrenați să găsească bani

Grecia vrea să combată evaziunea fiscală cu ajutorul câinilor antrenați să găsească bani
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iul 2016

Autoritățile fiscale din Grecia vor folosi câini antrenați să găsească bani, pentru a depista persoanele care vor să scoată ilegal bani din țara afectată de criză, unde retragerile de fonduri din bănci au dus anul trecut la introducerea controlului asupra capitalului, relatează Kathimerini.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministerul elen de Finanțe a anunțat pe site-ul guvernului că va înființa o comisie pentru a evalua oferte de câini specializați în detectarea banilor, scrie News.ro.

În perioada noiembrie 2014-iulie 2015, din Grecia au ieșit 50 de miliarde de euro, oamenii fiind speriați că țara va renunța la euro, criză care a culminat cu introducerea controlului asupra circulației capitalului și un nou program de salvare a țării.

Surse bancare au estimat că 15-20 de miliarde de euro s-ar afla încă în afara sistemului bancar elen, iar evaziunea fiscală este semnificativă.

Autoritățile preferă ciobăneștii germani, labradorii sau Ciobănescul belgian Malinois, potrivit documentului guvernamental.

viewscnt
Afla mai multe despre
evaziune fiscala