Grindeanu cere urgentarea Legii prevenției

Grindeanu cere urgentarea Legii prevenției
scris 16 feb 2017

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a solicitat, joi, la începutul ședinței de guvern, urgentarea finalizării Legii prevenției, în condițiile în care demnitari din Ministerul Finanțelor Publice au vorbit de amânarea proiectului.

"Vreau să vă încurajez pe cei care coordonați Comitetul interministerial pentru Legea prevenției și vă rog să urgentați, să faceți lucrurile cât se poate de transparent, pentru că este o măsură pe care noi o avem prinsă în programul de guvernare și pe care trebuie să o adopătăm. Deci, vă rog să urgentați lucrurile", a cerut Grindeanu.

Proiectul legii prevenției, care stabilește că inspectorii Fiscului nu mai pot amenda firmele la prima constatare a unei fapte, ci îi obligă să redacteze un plan de conformare pentru antreprenor, nu va avizată de Guvern în această lună, așa cum era calendarul inițial. Amânarea este pe fondul recentei demisii a ministrului pentru Mediul de Afaceri, Florin Jianu, care lucra la acest document.

LISTA tuturor celor 102 taxe care sunt eliminate de astăzi CITEȘTE ȘI LISTA tuturor celor 102 taxe care sunt eliminate de astăzi

La acest moment, portofoliul Mediului de Afaceri este ocupat interimar de către ministrul Economiei.

Proiectul care ar fi trebuit aprobat de Guvern până pe 23 februarie, va fi amânat, a declarat Ionuț Mișa, secretar de stat în cadrul Ministerului Finanțelor, preluat de Digi 24.

DOCUMENT Fiscul prezintă noua procedură de înregistrare în scopuri de TVA, în locul Formularului 088 CITEȘTE ȘI DOCUMENT Fiscul prezintă noua procedură de înregistrare în scopuri de TVA, în locul Formularului 088

El a argumentat  că termenul acesta nu poate fi respectat dacă se dorește ca legea să fie una bună, care să nu fie schimbată și modificată de multe ori.

Draftul pregătit pentru a fi aplicat în relația Fisc-oameni de afaceri și obținut de Profit.ro stabilește că, în situația existenței unor dispoziții legale mai favorabile pentru contribuabil, referitoare la aplicarea sancțiunilor contravenționale, decât cele stabilite prin prezenta lege, agentul constatator are obligația înștiințării contribuabilului, acesta din urmă având dreptul de opțiune între aplicarea dispozițiilor prezentei legi sau aplicarea dispozițiilor mai favorabile. 

Anunțat în programul de guvernare al PSD, proiectul ar trebui să intre în vigoare de la 1 aprilie, conform declarațiilor liderului social-democrat Liviu Dragnea.

viewscnt
Afla mai multe despre
legea preventiei
ministerul finantelor
ionut misa
guvern
grindeanu