Legea prevenției, care împiedică Fiscul să amendeze imediat firmele în anumite condiții, este amânată

Legea prevenției, care împiedică Fiscul să amendeze imediat firmele în anumite condiții, este amânată
scris 15 feb 2017

Proiectul legii prevenției, care stabilește că inspectorii Fiscului nu mai pot amenda firmele la prima constatare a unei fapte, ci îi obligă să redacteze un plan de conformare pentru antreprenor, nu va avizată de Guvern în această lună, așa cum era calendarul inițial. Amânarea este pe fondul recentei demisii a ministrului pentru Mediul de Afaceri, Florin Jianu, care lucra la acest document.

La acest moment, portofoliul Mediului de Afaceri este ocupat interimar de către ministrul Economiei.

Proiectul care ar fi trebuit aprobat de Guvern până pe 23 februarie, va fi amânat, a declarat Ionuț Mișa, secretar de stat în cadrul Ministerului Finanțelor, preluat de Digi 24.

DOCUMENT Fiscul prezintă noua procedură de înregistrare în scopuri de TVA, în locul Formularului 088 CITEȘTE ȘI DOCUMENT Fiscul prezintă noua procedură de înregistrare în scopuri de TVA, în locul Formularului 088

El a argumentat  că termenul acesta nu poate fi respectat dacă se dorește ca legea să fie una bună, care să nu fie schimbată și modificată de multe ori.

Draftul pregătit pentru a fi aplicat în relația Fisc-oameni de afaceri și obținut de Profit.ro stabilește că, în situația existenței unor dispoziții legale mai favorabile pentru contribuabil, referitoare la aplicarea sancțiunilor contravenționale, decât cele stabilite prin prezenta lege, agentul constatator are obligația înștiințării contribuabilului, acesta din urmă având dreptul de opțiune între aplicarea dispozițiilor prezentei legi sau aplicarea dispozițiilor mai favorabile. 

viewscnt
Afla mai multe despre
legea preventiei
ministerul finantelor
ionut misa