Impozitul pe câștigurile din jocurile de noroc va fi reținut la sursă inclusiv pentru jocurile online

Impozitul pe câștigurile din jocurile de noroc va fi reținut la sursă inclusiv pentru jocurile online
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 29 nov 2017

Impozitul pe veniturile obținute din jocuri de noroc va fi reținut la sursă nu doar de către organizatorii de astfel de jocuri cu sediul în România, precum casele de pariuri, ci și în cazul jocurilor online autorizate în țară. O modificare în acest sens a fost aprobată, miercuri, de senatorii din comisia de buget, la propunerea Asociației Jocurilor de Noroc, cu argumentul că astfel este eliminată birocrația pentru contribuabili și sarcina administrativă pentru Fisc. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Președintele Asociației Jocurilor de Noroc, Odette Nistor, fost președinte al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc, a arătat că în prezent pentru câștigurile din online, jucătorii trebuie să își declare singuri aceste venituri anual, spre deosebire, de pildă, în cazul caselor de pariuri, unde reținerea impozitului aferent câștigurilor este efectuată la sursă.

DOCUMENT Plafonul de deductibilitate la cheltuieli cu dobânda pentru firme - majorat de la 200.000 euro la 3 milioane de euro. Taxa de exit a fost eliminată CITEȘTE ȘI DOCUMENT Plafonul de deductibilitate la cheltuieli cu dobânda pentru firme - majorat de la 200.000 euro la 3 milioane de euro. Taxa de exit a fost eliminată

Cum circa 80% din aceste câștiguri sunt între 120-180 euro, a arătat Odette Nistor, ANAF este împovărată cu o sarcină administrativă care depășește costurile de colectare, pentru că la 400 lei impozitul datorat este de 4 lei.

În plus, în urma reținerii la sursă, jucătorii nu mai sunt obligați să depună declarație anuală cu privire la aceste venituri și pot evita blocarea conturilor personale pentru sume derizorii.

Modificarea a fost adoptată în unanimitate de membrii comisiei din Senat.

viewscnt
Afla mai multe despre
jocuri
noroc
online
impozit
retinere
sursa
pariuri
parlament