Instanța analizează în 8 iunie cererea de liberare condiționată în cazul lui Dan Voiculescu, condamnat în dosarul ICA

Instanța analizează în 8 iunie cererea de liberare condiționată în cazul lui Dan Voiculescu, condamnat în dosarul ICA
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mai 2017

Noua cerere de liberare condiționată a omului de afaceri Dan Voiculescu, condamnat la zece ani de închisoare în dosarul ICA, va judecată în 8 iunie de către magistrații Judecătoriei Sector 5.

Urmărește-ne și pe Google News

Termenul inițial pentru judecarea acestei cereri depuse de avocații lui Dan Voiculescu era 22 iunie, acesta fiind însă schimbat pentru 8 iunie, scrie News.ro.

Cererea de liberare condiționată a lui Voiculescu va fi judecată de magistrații Judecătoriei Sector 5.

Avocații lui Dan Voiculescu au formulat această nouă cerere de liberare condiționată a omului de afaceri, condamnat la zece ani de închisoare în dosarul ICA, în 22 mai.

“Comisia de liberări condiționate din cadrul Penitenciarului Rahova a analizat ieri dosarul privind cererea de liberare condiționată a lui Dan Voiculescu și a înaintat documentația către Judecătoria Sectorului 5 pentru a analiza cererea condamnatului”, declara, în 23 mai, comisar Gabriela Livadariu, purtătorul de cuvânt al penitenciarului.

Biroul de relații publice al Judecătoriei spunea că termenul stabilit de sistemul pentru repartizarea dosarelor este de 22 iunie, dar că acesta poate preschimbat dacă celui condamnat i se pare prea lung sau prea scurt.

Tribunalul București a respins definitiv, în 10 ianuarie, cererea omului de afaceri Dan Voiculescu de eliberare condiționată și a decis ca acesta să poată depune o nouă solicitare după data de 24 mai. Instanța a stabilit atunci că Dan Voiculescu nu poate fi eliberat condiționat, dar a scurtat cu patru luni termenul la care poate formula o nouă cerere.

În primă instanță, Judecătoria Sectorului 5 a respins, în 13 decembrie 2016, solicitarea lui Dan Voiculescu și a decis ca el să mai poată depune o nouă cerere în septembrie 2017. Judecătorul a arătat în motivarea deciziei că Dan Voiculescu a profitat de carențele legislative pentru a obține cât mai ușor zile libere și a dat ca exemplu că a câștigat 60 de zile pentru două studii la care a lucrat patru ore.

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu și prim-ministrul Sorin Grindeanu deschid a doua ediție a Profit Growth Forum CITEȘTE ȘI Guvernatorul BNR Mugur Isărescu și prim-ministrul Sorin Grindeanu deschid a doua ediție a Profit Growth Forum

Voiculescu execută din 8 august 2014 pedeapsa de zece ani de închisoare primită în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare. În dosarul "ICA” au mai fost condamnați fostul director al institutului, Gheorghe Mencinicopschi, la opt ani de închisoare, fostul director al ADS Corneliu Popa, tot la opt ani de închisoare și fostul ministru al Comunicațiilor Sorin Pantiș la șapte ani de închisoare. Gheorghe Mencinicopschi a fost eliberat condiționat în 26 septembrie, după ce a executat doi ani din pedeapsă.

Dan Voiculescu trebuie să execute cel puțin o treime din pedeapsa de zece ani de închisoare pentru a putea fi propus pentru liberare condiționată. Până în prezent, Voiculescu a stat în penitenciar doi ani și nouă luni, dar are și zile câștig, care se scad din pedeapsă, pentru activitățile la care a participat în penitenciar.

După ce a fost încarcerat, Dan Voiculescu a scris, în mai puțin de un an și jumătate, zece cărți.

viewscnt
Afla mai multe despre
dan voiculescu
dosarul ica
liberare conditionata