Japonia consideră ”regretabile” taxele americane în importurile de oțel și aluminiu

Japonia consideră ”regretabile” taxele americane în importurile de oțel și aluminiu

Taro Kono

Profit.ro
Profit.ro
scris 9 mar 2018

Japonia a catalogat vineri ”regretabile” taxele impuse importurilor de oțel și aluminiu pe care Statele Unite au decis să le aplice, exceptând Canada și Mexicul, apreciind că această măsură ar putea să aibă ”un impact grav” asupra economiei mondiale, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Noi vom lua măsurile adecvate după ce vom studia cu atenție consecințele asupra economiei japoneze”, a declarat ministrul japonez de Externe Taro Kono, citat într-un comunicat.

”Măsura ar putea să aibă un impact grav asupra relațiilor economice între Japonia și Statele Unite, care sunt aliați, dar și asupra economiei mondiale”, a adăugat el, potrivit News.ro.

Uniunea Europeană a informat companiile tehnologice că preferă taxarea profiturilor, nu a veniturilor, în reforma taxării afacerilor online CITEȘTE ȘI Uniunea Europeană a informat companiile tehnologice că preferă taxarea profiturilor, nu a veniturilor, în reforma taxării afacerilor online

Președintele american a decis joi să impună taxe importurilor de oțel și aluminiu în Statele Unite, dar a scutit Canada și Mexicul, cu care Statele Unite sunt în curs de renegociere a acordului de liber-schimb nord-american (NAFTA).

El a anunțat însă că țările vizate vor putea să înceapă negocieri cu Statele Unite în vederea unei eventuale scutiri.

Japonia este al șaselea furnizor de oțel către Statele Unite, însă mult în urma Canadei și Braziliei, potrivit unor date din 2017 de la Departamentul american al Comerțului.

viewscnt
Afla mai multe despre
japonia
otel
aluminiu
taxe