Legea cadastrului: Toate certificatele de moștenitor pot fi înscrise în cartea funciară

Legea cadastrului: Toate certificatele de moștenitor pot fi înscrise în cartea funciară
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 apr 2018

Intabularea imobilelor poată fi făcută mai rapid, iar certificatele de moștenitor mai vechi de anul 2011 vor putea fi folosite fără acte suplimentare la înscrierea în cartea funciară, potrivit noilor modificări aprobate de Guvern, a anunțat joi Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Astfel, principalele schimbări aduse Legii cadastrului și a publicității imobiliare prevăd majorarea sumei cu care se finanțează lucrările de înregistrare sistematică contractate de primării, cuantumul de maxim 60 de lei/carte funciară urmând a fi majorat propoțional cu gradul de dificultate al terenurilor.

În acest mod, prețul plătit pe carte funciară ajungând la maxim 132 de lei, potrivit ANCPI, scrie News.ro.

Teodorovici consolează cinic administratorii pensiilor private. Contribuțiile la Pilonul II vor fi mai mici, dar vor putea fi plasate în mai multe tipuri de investiții CITEȘTE ȘI Teodorovici consolează cinic administratorii pensiilor private. Contribuțiile la Pilonul II vor fi mai mici, dar vor putea fi plasate în mai multe tipuri de investiții

”De asemenea, diminuarea termenului de soluționare a cererilor de rectificare pentru lucrările de înregistrare sistematică efectuate la nivel de UAT, de la 60, la 30 de zile de la finalizarea perioadei de difuzare”, a anunțat ANCPI.

Totodată, sectoarele cadastrale care vor face obiectul lucrărilor de înregistrare sistematică contractate de primării, ca urmare a încheierii de contracte de finanțare cu ANCPI, pot să cuprindă atât imobile din extravilan, cât și din intravilan.

”De asemenea, la prioritizarea sectoarelor cadastrale propuse de unitățile administrativ-teritoriale beneficiare ale finanțării lucrărilor de înregistrare sistematică, se vor avea în vedere și terenurile care fac obiectul subvențiilor plătite de Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA)”, a anunțat agenția.

Totodată, modificările aduse recent se referă și la imobilele care nu sunt cuprinse în Programul Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF), respectiv, crearea posibilității ca prima înregistrare a imobilelor în sistemul integrat de cadastru și carte funciară să se realizeze în baza certificatului de moștenitor, indiferent de data deschiderii succesiunii.

viewscnt
Afla mai multe despre
legea cadastrului
imobile
cartea funciara