Măsuri asigurătorii și prejudicii recuperate de peste 1 miliard de lei, în urma acțiunilor polițiștilor de investigare a criminalității economice, în 2023

Măsuri asigurătorii și prejudicii recuperate de peste 1 miliard de lei, în urma acțiunilor polițiștilor de investigare a criminalității economice, în 2023
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 ian 2024

Peste 1,2 miliarde de lei este valoarea măsurilor asigurătorii aplicate și a prejudiciilor recuperate de polițiștii de investigare a criminalității economice, în urma acțiunilor desfășurate în cursul anului trecut. Tot în 2023 au fost date amenzi care depășesc suma de 27 de milioane lei. Față de 657 de persoane au fost dispuse măsuri preventive, 89 dintre acestea fiind arestate preventiv.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”În anul 2023, criminalitatea economico-financiară a continuat să se manifeste ca un fenomen deosebit de complex prin valoarea materială a prejudiciilor cauzate societății în ansamblul său, cât și prin implicațiile avute în toate domeniile economice și sociale, afectând în mod grav bugetul general consolidat, patrimoniul public și privat, sănătatea și securitatea consumatorilor, precum și competitivitatea și concurențialitatea mediului de afaceri. Anul trecut, 11.461 de persoane au fost cercetate pentru infracțiuni de natură economico-financiară, iar față de 657 de persoane au fost dispuse măsuri preventive (377 cercetate sub control judiciar, 89 arestate preventiv, 164 reținute și 26 arestate la domiciliu și una sub control judiciar pe cauțiune)”, a transmis Poliția Română, într-un comunicat de presă, citat de News.ro.

Potrivit sursei citate, valoarea măsurilor asigurătorii aplicate și a prejudiciilor recuperate de către polițiștii de investigare a criminalității economice, în anul 2023, este de 1.247.163.484 de lei.

Cine împarte, parte-și face. Statul român și-a majorat de 10 ori încasările de la OMV Petrom și Romgaz, ale căror venituri au crescut de 3 ori CITEȘTE ȘI Cine împarte, parte-și face. Statul român și-a majorat de 10 ori încasările de la OMV Petrom și Romgaz, ale căror venituri au crescut de 3 ori

”Au fost soluționate 1.619 dosare penale cu propuneri de trimitere în judecată. Au fost emise de către unitățile de parchet 1.169 de rechizitorii și acorduri de recunoaștere a vinovăției, iar valoarea prejudiciului asigurat la emiterea rechizitoriului/acordului de recunoaștere este de 265.109.650 de lei”, a arătat IGPR.

De asemenea, în anul 2023, au fost aplicate 8.396 de amenzi, în valoare de 27.453.400 de lei, fiind făcute 3.807 percheziții domiciliare pentru administrarea probatoriului în dosare penale și destructurarea grupărilor infracționale.

viewscnt
Afla mai multe despre
controale
infracționalitate
economică
prejudicii
amenzi
masuri asiguratorii