Măsurile vizând PFA din programul de guvernare, promise pentru 1 ianuarie 2018

Măsurile vizând PFA din programul de guvernare, promise pentru 1 ianuarie 2018
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 29 iun 2017

Măsurile pregătite de PSD pentru activitățile independente, PFA și alte forme de organizare au fost prezentate de partidul de guvernare încă din toamna anului trecut, însă fără asumarea unui termen precis pentru intrarea în vigoare. În noua variantă a programului de guvernare, lansată în contextul înlocuirii premierului, PSD a introdus și un termen pentru aceste măsuri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Cei cu activități independente, atât PFA, cât și alte tipuri de persoane juridice vor datora impozit pe venit 10%, față de 16% în prezent, iar contribuțiile sociale și de sănătate se vor plăti doar ca persoană fizică și nu pe activitatea desfășurată. (Termen 1 ianuarie 2018)", potrivit noii versiuni a programului de guvernare.

În plus, CAS ul va putea fi plătit la fondurile proprii de pensii (private), fără a mai exista obligația de a se plăti la bugetul asigurărilor sociale de stat, iar CASS-ul se va plăti integral ca persoană fizică, la nivelul salariului minim pe economie, indiferent de numărul de activități desfășurate.

Înființările de SRL-uri au atins un nivel record după eliminarea de taxe din februarie. PFA sunt, de asemenea, în creștere CITEȘTE ȘI Înființările de SRL-uri au atins un nivel record după eliminarea de taxe din februarie. PFA sunt, de asemenea, în creștere

CASS nu se va plăti de către persoanele care realizează veniturile independente dar care sunt scutite de plata acestei contribuții (pensionari, persoane cu handicap,tineri, persoane aflate în întreținere etc).

Toate acestea vor permite ca cei cu activități independente să nu mai fie nevoiți să depună raportări lunare sau trimestriale ca în prezent, ci acestea să se depună o singură declarație pe an, în primul trimestru al anului următor obținerii veniturilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
pfa
activitati independente
psd
program de guvernare
cas
cass