Mediul de afaceri, mesaj către Guvern, după scandalul legii pensiilor: Executivul să își asume faptul că nu vor crește taxele în 2024!

Mediul de afaceri, mesaj către Guvern, după scandalul legii pensiilor: Executivul să își asume faptul că nu vor crește taxele în 2024!
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 nov 2023

Legea pensiilor a fost adoptată de Guvern, iar președintele Confederației Patronale Concordia, Dan Șucu, solicită ca Executivul să își asume faptul că nu vor crește taxele în 2024.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"Cerem Guvernului să își asume fără echivoc că nu vom mai avea creșteri de taxe în 2024 și solicităm claritate în privința costurilor noii legi a pensiilor.

FMI avertizează Europa să nu declare prematur victoria contra inflației CITEȘTE ȘI FMI avertizează Europa să nu declare prematur victoria contra inflației

Înțelegem că România și-a asumat prin PNRR o reformă, dar ceea ce am auzit astăzi vehiculat în spațiul public ne face să fim extrem de îngrijorați.  Nu înțelegem cum în interiorul Guvernului o voce spune că vor fi necesare taxe suplimentare și alta că nu. Este datoria noastră să atragem atenția că economia încetinește și trebuie să fie exclusă orice nouă creștere a fiscalității.

Companiile nu pot face față la o rundă nouă de creșteri de taxe când nici nu au văzut încă efectele celei recente.

Proiectul de lege privind pensiile care a ajuns zilele trecute la Consiliul Economic și Social nu conținea niciun fel de analiză sau estimare a impactului și vorbea despre un nou cadru legislativ pentru a corecta inechitățile și pentru a asigura sustenabilitatea și predictibilitatea sistemului și pentru a respecta principiul contributiv în raport cu beneficiarii drepturilor la pensie. Cu câteva minute înainte de ședința în care trebuia să ne spunem opinia pe acest proiect ne-a fost transmis un aviz al Ministerului Finanțelor, dar unul trunchiat din care lipseau tocmai cifrele relevante pe care le-am văzut ulterior în presă. Doar așa am aflat că acest proiect costă minim 33 de miliarde în plus, că taxele vor trebui să crească cu 2% din PIB, că deficitul care trebuia adus sub control cu recentul pachet fiscal va crește și nu o să scadă și că este posibil să ajungem în situația suspendării fondurilor europene. Un astfel de scenariu este inacceptabil, spune Dan Șucu, președintele Confederației Patronale Concordia.

viewscnt
Afla mai multe despre
dan sucu
taxe
pensie