Miliardarul Vincent Bollore, cel mai mare acționar al grupului de media Vivendi, a fost reținut în Franța pentru acuzații de corupție în Africa

Miliardarul Vincent Bollore, cel mai mare acționar al grupului de media Vivendi, a fost reținut în Franța pentru acuzații de corupție în Africa
scris 25 apr 2018

Miliardarul Vincent Bollore a fost reținut marți de către poliția judiciară franceză, în cadrul unei investigații în care este suspectat de mituirea unor oficiali din două țări africane, transmite Bloomberg.

Investigația se referă la contracte atribuite companiei sale pentru operarea terminalelor de containere din Lome, Togo și Conakry, Guinea, potrivit unei persoane apropiate situației, scrie News.ro

Anchetatorii suspectează că directorii Bollore Groupe s-au folosit de compania de publicitate Havas pentru a facilita alegerea unor oficiali africani, prin oferirea de consultanță în comunicație în urmă cu aproape zece ani la un preț redus, a arătat sursa. Ș alți directori ai companiei au fost reținuți marți pentru a fi audiați.

Investigația arată că autoritățile franceze intensifică trimiterea în judecată a unor cazuri internaționale de corupție și nu se tem să cerceteze și directori de top.

FOTO Business: O hală industrială, transformată într-o sală în care persoanele stresate sparg pahare, vaze, bibelouri, imprimante, televizoare, telefoane, mobilier. Ținta: break even în 3 luni CITEȘTE ȘI FOTO Business: O hală industrială, transformată într-o sală în care persoanele stresate sparg pahare, vaze, bibelouri, imprimante, televizoare, telefoane, mobilier. Ținta: break even în 3 luni

Bollore conduce o companie cu o capitalizare de piață de 14,7 miliarde de dolari și deține aproape un monopol asupra porturilor din centrul și vestul Africii. Bollore este și cel mai mare acționar al grupului de media Vivendi.

Grupul Bollore a anunțat într-un comunicat că una dintre diviziile sale este anchetată în legătură cu facturarea serviciilor de comunicație din Guinea și Togo, acordate în perioada 2009-2010. Compania ”neagă oficial” că divizia sa ar fi comis vrea ilegalitate.

Bollore, în vârstă de 66 de ani, a preluat conducerea companiei familiei sale, care avea probleme financiare, în 1981 și a transformat-o într-un conglomerat de 14,8 miliarde de dolari, cu afaceri care includ căi ferate africane și plantații de cauciuc în Asia.

Cunoscut pentru stilul de afaceri activ și ca prieten apropiat al fostului președinte francez Sarkozy, Bollore este unul dintre cei mai bogați oameni din Franța, cu o avere netă de 6,6 miliarde de dolari.

Săptămâna trecută, Bollore a cedat conducerea companiei Vivendi, la care a fost președinte din 2014, fiului său, Yannick Bollore.

viewscnt
Afla mai multe despre
vincent bollore
vivendi