Ministrul Comunicațiilor a cerut "iertarea" Guvernului pentru plățile restante ale Poștei

Ministrul Comunicațiilor a cerut "iertarea" Guvernului pentru plățile restante ale Poștei
scris 23 apr 2016

Ministrul Comunicațiilor a cerut acordul Guvernului pentru ca Poșta Română, companie pe care o controlează cu 75% din acțiuni, să fie iertată la finele acestui an de obligația de a-și reduce plățile restante cu 15% față de nivelul fixat inițial pentru decembrie 2015, argumentând că operatorul poștal a ratat cu mult anul trecut ținta până la care trebuia să își diminueze restanțele.

La sfârșitul anului trecut, în loc să raporteze o scădere cu 45% a cuantumului de plăți restante comparativ cu decembrie 2014, de la 104,8 milioane de lei la 57,6 milioane de lei, Poșta a înregistrat restanțe de 100,9 milioane de lei, depășind deci programul aprobat cu 75%.

Din totalul acestor restanțe, 45,7 milioane lei reprezintă litigii inițiate în 2010-2011 (dosare aflate încă la instanțe), iar 55,1 milioane lei sunt restanțe la plata unor contracte.

În mod normal, Poșta ar trebui ca, la finele acestui an, să anunțe că a redus restanțele la 49 de milioane de lei, Ministerul Comunicațiilor cerând însă "iertare" la Guvern, pentru ca Poșta să poată anunța în decembrie acest an un volum al plăților restante mai mare cu 30 de milioane de lei peste această țintă, respectiv de 79 de milioane de lei.

UPDATE Academia atacă Poșta și amenință că va apela la serviciile poștale din Republica Moldova și Ungaria. Reacția Poștei CITEȘTE ȘI UPDATE Academia atacă Poșta și amenință că va apela la serviciile poștale din Republica Moldova și Ungaria. Reacția Poștei

Cu aproximativ 27.000 de salariați, Poșta este cel mai mare operator local de profil și are o rețea teritorială de peste 5.600 de unități.

În perioada 2008 - 2013, potrivit datelor Ministerului Finanțelor, Poșta a consemnat pierderi în fiecare an, care, cumulate, însumează 567 milioane de lei, cu toate că a bugetat profit în fiecare an.

VIDEO Directorul Poștei, la Profit LIVE: Dacă nu ne schimbăm, nu o să mai fim prezenți în piață. Și noi avem o Talpa Iadului în companie! CITEȘTE ȘI VIDEO Directorul Poștei, la Profit LIVE: Dacă nu ne schimbăm, nu o să mai fim prezenți în piață. Și noi avem o Talpa Iadului în companie!

În 2014, compania a înregistrat venituri totale de 1,19 miliarde de lei și un profit net de 22,9 milioane de lei, cifrele încadrându-se în bugetul aprobat prin hotărâre de Guvern.

viewscnt
Afla mai multe despre
posta
plati
restante
comunicatiilor
guvernul
acordul
tinta