Noua impozitare a contractelor part-time, desființată în comisie de senatori

Noua impozitare a contractelor part-time, desființată în comisie de senatori
scris 26 sep 2017

Senatorii din comisia de buget-finanțe au adoptat un raport negativ la ordonanța Guvernului care introduce plata contribuțiilor de asigurări sociale la nivelul salariului minim brut pentru contractele part-time, propunând plenului Senatului, care urmează să se pronunțe, anularea acestei impozitări.

Noua impozitare a contractelor part-time, prezentată anterior în exclusivitate de Profit.ro, este aplicată din luna august.

”Cred că este nejustificată o astfel de măsură, o impunere a obligațiilor de acest tip celor care au angajați part-time. Sunt costuri care cresc la angajator și pot fi și efecte de genul reducerii locurilor de muncă în regim part-time. E adevărat, e o zonă în care se produc multe ilegalități, dar nu poți să invoci un astfel de argument, atacând în sens negativ pe toți cei care sunt de bună credință”, a afirmat președintele comisiei de buget, Eugen Teodorovici.

EXCLUSIV Tramvaiul 21 va fi noul 41. RATB va construi un nou \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tramvaiul 21 va fi noul 41. RATB va construi un nou "metrou ușor"

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România a cerut Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituțională asupra acestei ordonanțe, pentru încălcarea dreptului de proprietate al angajatorului, prin obligarea acestuia de a plăti contribuții sociale mai mari decât munca prestată de salariat în baza raporturilor de muncă.

Până la acest moment, nu există o astfel de inițiativă din partea Avocatului Poporului.

viewscnt
Afla mai multe despre
contracte munca
part-time
durata determinata
inspectia muncii