Om de afaceri italian, trimis în judecată de DNA Craiova după ce ar fi obținut pe nedrept fonduri europene nerambursabile

Om de afaceri italian, trimis în judecată de DNA Craiova după ce ar fi obținut pe nedrept fonduri europene nerambursabile
scris 24 sep 2019

Un cetățean italian, administrator al unei firme, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Craiova după ce ar fi folosit documente care nu atestau situația reală pentru a obține fonduri nerambursabile în valoare de 3,4 milioane de lei pentru reconversia unui teren cu viță de vie din județul Dolj. Persoana respectivă a mai fost trimisă în judecată pentru fapte similare în 2017, precizează DNA.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui cetățean italian, administrator al unei societăți comerciale, pentu folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecințe deosebit de grave, scrie News.ro.

PROIECT Guvernul va modifica legislația offshore cu aproape toate doleanțele concesionarilor din Marea Neagră, după ce Exxon a anunțat că vinde Neptun Deep. Detalii - la Profit Energy.forum CITEȘTE ȘI PROIECT Guvernul va modifica legislația offshore cu aproape toate doleanțele concesionarilor din Marea Neagră, după ce Exxon a anunțat că vinde Neptun Deep. Detalii - la Profit Energy.forum

În rechizitoriu, procurorii arată că, în perioada 2011-2012, în contextul derulării unui proiect finanțat din fonduri nerambursabile (restructurarea/reconversia a 85 ha viță de vie dintr-o comună din județul Dolj), omul de afaceri, folosind cu rea - credință patru documente justificative ale sumelor declarate, ar fi solicitat și obținut de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) suma totală de 3.467.712 lei.

"De menționat este faptul că documentele respective, emise de către societăți comerciale cu sediul în Italia, nu ar fi atestat cheltuieli efectuate în mod real pentru realizarea investiției, în sensul că: - lucrările menționate în cuprinsul lor nu ar fi fost executate de către entitatea emitentă a facturilor, - valoarea mărfurilor (plante de viță de vie, îngrășăminte) la care se face referire în cuprinsul documentelor ar fi fost artificial majorată", arată DNA, într-un comunicat de presă de marți.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal cu suma de 3.042.712 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dolj.

DNA menționează că persoana respectivă a mai fost trimisă în judecată pentru fapte similare în cursul anului 2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
dna
fonduri europene