Oportunitate: ANAF nu are unde să mai țină bunurile confiscate de Antifraudă. Caută spații de depozitare de până la 6.000 de metri pătrați, cu contract pe doi ani care poate ajunge la 10,5 milioane lei

Oportunitate: ANAF nu are unde să mai țină bunurile confiscate de Antifraudă. Caută spații de depozitare de până la 6.000 de metri pătrați, cu contract pe doi ani care poate ajunge la 10,5 milioane lei
scris 22 aug 2019

ANAF intenționează să închirieze până la 6.000 de metri pătrați de depozit/hală în zona București Ilfov, unde să depoziteze mărfuri confiscate de Direcția Generală Antifraudă Fiscală (DGAF). Pentru a închiria pe doi ani un astfel de spațiu, ANAF este gata să plătească până la 10,45 milioane de lei, potrivit unui document analizat de Profit.ro. În prezent, Antifrauda nu are nici în zona București-Ilfov și nici în țară depozite proprii și folosește spații puse la dispoziție de alte direcții ale ANAF. Depozitele ANAF sunt pline de mărfuri confiscate, dar valorificarea acestora decurge greoi. În 2017 conducerea ANAF instalată de coaliția PSD-ALDE a blocat un proiect destul de avansat pentru vânzarea online, pe o platformă a ANAF, a mărfurilor confiscate.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

ANAF are și o rețea de circa 20 de magazine proprii, dar vânzările acestea nu sunt atât de mari raportat la ce se află în depozite.

În timp ce suprafața maximă pentru spațiul pe care ANAF vrea să-l închirieze este 6.000 de metri pătrați, minimul este 3.000 de metri pătrați, suprafață care poate fi împărțită în cel mult 3 imobile cu suprafață de minim 1.000 de metri pătrați fiecare. Valoarea contractului, pentru doi ani ar fi, astfel, între 5,23 milioane lei și 10,45 milioane lei. Contractul va avea și opțiune de prelungire după cei doi ani. 

În această sumă, furnizorul va trebui să asigure și servicii de logistică și manipulare a mărfurilor.

Astfel, furnizorul de servicii logistice, conform contractului, va trebui să preia mărfurile confiscate de Antifraudă de la locația indicată.

Regulile fiscale și contabile de înregistrare a bacșisului. Cum vei putea \ CITEȘTE ȘI Regulile fiscale și contabile de înregistrare a bacșisului. Cum vei putea "mulțumi" în bar și restaurant

Proiectul blocat pentru magazinul online al ANAF

Fiscul a pregătit în 2016 lansarea unui magazin online propriu, însă demersul a fost tras pe linie moartă, fără lămuriri, după câștigarea alegerilor de către PSD și schimbarea conducerii ANAF la început de 2017.

Astfel, magazinul online al ANAF era gata la început de 2017 și așteapta doar decizia conducerii agenției referitoare la implementare. Dezvoltarea magazinului online a fost realizată de firma clujeană Blugento gratuit pentru ANAF, partea rămasă fiind cea de încărcare de produse în site de către angajații Fiscului și decizia efectivă de lansare a unui magazin online care s-ar remarca prin stocuri mari, prețuri mici și gama extrem de variată de produse.

Lansarea magazinului online a fost o măsură asumată public in 2016 de ANAF, obiectivul fiind de a îmbunătăți substanțial valorificarea stocului, dar și imaginea Fiscului.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
antifrauda
depozit
spatii depozitare